Nihal Işık- Aydın'da yaşayan Tulpar ailesinin 4 kız çocuğundan biri olan Rojda yaklaşık bir ay önce yemek yiyememe, idrarının iltihaplı gelmesi şikayetleriyle Aydın Devlet Hastanesi'nde 3 gün yattı. Rojda'nın annesi Mürvet Tulpar (32), tüm tahlillerinin yapılmasının ardından Ege Üniversitesi'ne sevk edildiklerini ve kızına Ege'de Hepatit A'ya bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konulduğunu belirtti. Kızının iki gün çok ağırlaştığını ve doktorlarının acil nakil çağrısı yaptığını anlatan Mürvet Tulpar, "Acil nakil çağrısı yapıldığı gün karaciğerin bulunması Rojda'nın hayat şansı. Organ bağışının ne kadar önemli olduğunu artık daha iyi anladım" dedi. Mürvet hanım duygularını şöyle anlattı: "Çocuğum hasta olduğunda ben de hasta oluyorum. Organ nakli sayesinde kızım tekrar hayata döndü. Dünyalar benim oldu. Allah herkese sağlıklı çocuklar nasip etsin. Organ bağışlayan aile ile karşılaşmadım ama onlara sonsuz teşekkür ediyorum. Sayelerinde kızım  yaşıyor" dedi.

Organlarımı bağışlayacağım

Nakil olduğu 9 Ocak gününden bu yana kızının başından ayrılmayan anne Tulpar, "Yaşayınca insan bazı şeylerin farkına varıyor. Böyle bir olay yaşadığım için ben de organlarımı bağışlamak istiyorum. Rojda, 'Anne, ben hasta değildim. Sen beni buraya neden getirdin. Evimize gidelim, odamı özledim' diye sürekli ağlıyor. Ama onun iyileştiğini görmek dünyanın en güzel duygusu" şeklinde konuştu.

Operasyon başarılı

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi yoğun bakım ünitesi doktorlarından Uzm. Dr. Muhterem Duyu, karaciğer nakli yapılan 4 yaşındaki Rojda'nın operasyonunun başarılı olduğunu, sağlık durumunun iyi ve bilincinin de açık olduğunu belirtti. Uzm. Dr. Duyu, "9 Ocak 2012 tarihinde ameliyat olan Rojda'ya şu an sadece tıbbi ekstra medikal destek veriliyor. Yaklaşık bir ay önce karaciğer yetmezliği ile hastaneye yatan Rojda Tulpar (4), 8 Ocak'ta durumu iyice kötüleşti. Beyin ölümü gerçekleşen bir çocuktan aynı gün içinde nakil oldu. Aynı gün organ bulunması büyük şans" dedi.

16 saat sürdü

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Koordinatörü Nurşen Altuğ, 9 0cak'ta beyin ölümü gerçekleşen 3 yaşındaki kız çocuğunun, karaciğer, iki böbrek ve korneasının organ bekleyen hastalara nakil edildiğini söyledi. Nakil olmadan önceki iki günde Rojda'nın durumunun çok ağır olduğunu, kendi solunumunu zor yaptığını, bu yüzden acil nakil çağrısının yapıldığını söyledi. Rojda Tulpar'ın 16 saat süren başarılı operasyonunu, Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi doktorlarından Doç. Dr. Murat Sözbilen, Doç. Dr. Yiğit Tiftikçioğlu, Op. Dr. Ömer Vedat Ünalp aynı anda çift salon çalışıp yaptı.