Sertleşme Sorunu Tedavisi konusunun cevabı ile ilgili olarak sertleşme sorunu ya da ereksiyon sorunu bir diğer adı ile de iktidarsızlık olan durum erkeklerde penisin cinsel istek duyulmasına rağmen sertleşmemesi durumudur. Bu durum hiç sertleşmeme, yeteri kadar sertleşmeme ya da sertleşmenin uzun sürmemesi dengesizlikler yaşanması olarak ortaya çıkabilir. Erkeklerde sertleşme sorunu tedavisi uygulanabilmesi için öncelikli olarak sertleşmemeye neden olan şey bilinmelidir. İktidarsızlığa etki eden birçok neden mevcuttur. Bu nedenlerin en başında da kalp ve damar hastalıkları gelir aynı zamanda diyabet ve üriner sistemi etkileyen bazı kanser türleri iktidarsızlık yani sertleşme sorununa neden olmaktadır. Sertleşme sorununa göre uygun sertleşme sorunu tedavisi hekim tarafından belirlenmelidir. Bu yüzden iktidarsızlık yaşayan erkekler mutlaka bu sorunlarını dile getirmek ve çözüm aramak için doktora görünmelidirler.

Erkeklerde Sertleşme Sorunu için Kullanılan Yöntemler

Sertleşme sorunu nedir? Sorusu erkeklerde bu durumun önüne geçilmesi için kullanılabilecek yöntemlerden bazıları ilaç tedavisi ve enjeksiyon tedavisidir. Erkeklerde ilaç ile sertleşme sorunu tedavisi yapılırken ağız yolu ile alınan ilaçlar penis bölgesinde kan akışını hızlandırır. Bu durum geç ya da yavaş sertleşme sorunu yaşayan kişiler için geçerlidir. Kan akışının hızlanması bölgeye akan kan miktarını da arttıracağından penis büyüklüğü artar. Bu durum da uyarılma ile birlikte sertleşmeyi de sağlar. İlaçların kullanım şekli ve dozu uygulanan sertleşme sorunu tedavisi ile doktor tarafından size bildirilmektedir. Bu konuda doktor tavsiyelerinin dışına çıkılmamalıdır.

Erkeklerde İlaç Dışında Sertleşme Sorunu Tedavisi

Sertleşme sorununu ortadan kaldırmaya yönelik olarak uygulanan bir diğer sertleşme sorunu tedavisi de vakum yöntemidir. Portatif vakum cihazları kullanılarak penise kan akışının artmasını sağlayan bu cihazlar cinsel birleşme öncesinde kullanılarak peniste sertleşme yaratabilirler. İlaçsız bir yöntem olduğu için birçok erkek tarafından tercih edilmekle birlikte tam anlamı ile tıbbı bir sertleşme sorunu tedavisi de değildir. Sertleşme sorununu çözmek için kullanılan yöntemlerden birisi de şırınga yöntemidir. Bu yöntemde de penise direkt olarak sertleşme sağlayacak zararsız bir sıvı zerk edilir. Bu yöntem de bilinen fakat çok sık kullanılmayan bir sertleşme sorunu tedavisi yöntemidir.

Sertleşme Sorunu Tedavisi için En Etkili Yöntem

Penil protez adı verilen bir yöntem ile cerrahi olarak sertleşme sorunu çözülebilir. Bu sorunun çözümünde etkili olduğu bilinen protezler doktorlar tarafından da hastalara sertleşme sorunu tedavisi olarak sıklıkla önerilir. Bu tedavi yöntemlerinde sertleşme problemi uzun süreli olarak bir seferde çözülmüş olur. Erkeklerin istedikleri zaman cinsel ilişki yaşayabilmesini ve istedikleri zaman da sertleşebilmelerini sağlar. Aynı zamanda penil protez ile uygulanan yöntemlerde sertlik kısa süreli olmamakta ve kişi istediği sürece de korunabilmektedir. Penil protezin en önemli avantajlarından birisi de budur. Konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak için http://www.andromed.com.tr/sertlesme-sorunu-tedavisi web sitesini ziyaret edebilir ve siz de kendinize uygun olan sertleşme sorunu tedavi yöntemlerini öğrenebilirsiniz.