Gülçin Karaegemen-Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Kliniği, düzenlenen törenle hizmete girdi. Törende konuşan Şifa Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Vedide Tavlı, 12 yataklı yeni klinikle birlikte hastanenin çocuk yatağı kapasitesinin 35'e ulaştığını belirterek, "Böylece çocuk hastalıkları alanında ihtisas yapacak asistanlarımız için de daha iyi bir eğitim ortamı oluştu. Asistanlarımız burada usta-çırak ilişkisi içerisinde her şeyi çok daha güzel öğrenecekler. Zaten bizler de birebir onların eğitimleri ile ilgileniyoruz. Onlar bizim torunlarımıza bakacak olan hekim arkadaşlarımız.  O yüzden bizler onlara en iyi şekilde bildiklerimizi vermek ve vizyonlarını geniş tutma çabası içinde olacağız" dedi.

Dört nala koşuyoruz

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarsılmaz da, Şifa Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin dört nala koştuğunu belirterek, "Şifa Üniversitesi, Şifa Sağlık Grubu'nun 30 yılı aşkın tecrübesi üzerine kuruldu. Bu tecrübe bize önemli avantajlar sağlıyor. Örneğin Sağlık Bakanlığı ve YÖK, TUS asistanlarını hastanelere gönderirken çok hassas davranıyor. 'Bu hastaneye asistan gönderelim mi' diye epeyce araştırmalar yaparlar. Henüz ikinci yılında olan bir Tıp Fakültesi'ne 10 tane asistan gönderilmesi, Şifa Üniversitesi'ne olan güveni gösteriyor" diye konuştu.


Fedakarlıktan kaçınmıyoruz

Bu süreçte hem Şifa Sağlık Grubu'nun sağlık alanındaki tecrübesinin hem akademisyenlerinin tanınmışlığı hem de sunduğu imkanların payının büyük olduğunun altını çizen Sarsılmaz, "Ülkemizde tıp fakültelerinin kadavra bulması çok zordur. Ancak Türkiye'ye ilk plastinasyon kadavrayı getiren üniversite olduk. Üniversitemiz, Türkiye'nin en iyi hekimlerini yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmıyor" ifadelerini kullandı.


Alt branşları kuracağız

Şifa Sağlık Grup Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ateş ise Bornova Eğitim Araştırma Hastanesi'nde pediatri kliniği ve pediatrinin yan dalları olarak da güzel bir sistem oturtulduğunu ifade ederek şunları kaydetti: "İnşallah yeni ek üniversite hastanemiz ile birlikte şu anda 35 yataklı bu pediatri kliniği, 80-100 yatağa ulaşacak. Ülkemizde pediatride alt branşları oluşturmak çok zordur. Pediatride alt branş hekimi; örneğin pediatrik kardiyoloji profesörü Türkiye'de parmakla sayılacak kadar azdır. Yine pediatrik gastroenteroloji uzmanı sayısı da çok fazla değildir. Burada süreç içerisinde yeni doğanıyla, çocuk hematolojisi ile bütün alt branşları kuracağız."