Six pack ingilizce kökenli bir sözcük olup "Altı parça" anlamına gelmektedir. Six, bildiğiniz üzere "altı", pack sözcüğü de Türkçe de "Parça" sözcüğüne karşılık gelmektedir. Genel olarak erkeklerin birçoğunun istediği bir durum söz konusu ise, işte o durum "Six pack" dir. Zira bu durumun kızlarında hoşuna gittiğini düşünürsek erkekler için vazgeçilmez bir gösteriş kaynağı olabilmektedir. Veyahut düzenli olarak spor yapan bir sporcu iseniz bu alan sizinde vazgeçilmez en önemli alanlarınızdan birisidir.

Bu altı parçanın çıktığı bölgeye gelecek olursak, göbek hizası ve göğüs kafesi altının orta tarafındaki boşluk olan yerde çıkmaktadır. Bu alana verilen ad ise Rectus Abdominus'dur. Six pack genel anlamda bir anda çok yapılırsa çıkabilecek bir şey değildir. Six pack'in çıkabilmesi için düzenli ve bilinçli bir biçimde yapılması, tüm spor koçlarının hemfikir olduğu bir görüştür.

Six Pack için Önerilen Program

  • Leg raises: Başlarken sırt üstü yatış pozisyonunda durulur. Eller gövdenin yanında yerle temas etmelidir. Sonrasında bacaklar düz bir biçimde gövdeyle 90 derece açı olacak biçimde havaya kaldırılıp aşağı indirilmelidir. Bu hareket 10 kez yapılmalıdır.

  • Plank: Sadece ayaklar ve elle dirsek arası olan ön kollar üzerinde 15 saniye boyunca durulmalıdır. Böylece yaptığınız bu hareketle Rektus Abdominal ve Abdominal Oblik kaslarınızı çalıştırmış olursunuz.

  • Bicycle: Eller başa bağlanır ve belden aşağısı yukarı kaldırılarak baş yukarıda olacak biçimde tıpkı bisiklet sürer gibi bacaklar hareket ettirilir. Bu hareket ettirme 20 kez yapılmalıdır.

  • Side Plank: Burada yukarıda açıkladığımız Plank hareketini güçlü hissettiğiniz taraftan destek olarak yana doğru yapmanız gerekmekte. Burada da 15 saniyelik bir duruş yeterli olacaktır.

  • Crunch: Yine yatış pozisyonunda yerde yatılır. Fakat diz bölümü yukarı kaldırılarak bacakların üçgen bir hal alması sağlanır. Böyle ikende iki el baş bölümünde bağlanarak karın bölgesine kadar gövde kaldırılmalıdır. 15 kez yapılmalıdır.

  • Sit-Up: Crunch hareketine benzer bir biçimde yapılan bu hareket de aradaki tek fark baş ve gövde dik olacak bir biçimde yukarı kalkmalıdır. bu da crunch gibi 15 kez yapılması yeterlidir.

Şimdi en etkili bu 6 karın kası hareketinden kendinize 3'ünü seçerek, bu programı haftanın en az 4 günü uygulayarak gelişime katkı sağlayabilirsiniz. Kas direncini artırarak kuvvet artışı sağlamak için kreatin denilen besin takviyelerinden faydalanabilirsiniz. Kreatin ürünleri ve fiyatları hakkında AloProtein sayfasından bilgi alabilirsiniz.

Hızlı Bir Six Pack Kası İçin Uygulanması Gereken Program Nasıl Olmalıdır?

Gerçekten iyi bir verim almak istiyorsanız, öncelikle şunu iyi bilmeniz gerekir. Düzenli bir program uygulamak, six pack oluşumuna katkı yapacak olan en önemli etken olmaktadır. Bunun yerine gerçekten ilk önerimiz olan düzenli bir program uygulama işlemini gerçekleştirerek, istediğiniz şeyden böylece daha iyi bir verim alabilirsiniz. Şimdi uygulayacağınız programa gelecek olursak, öncelikle şunu belirtmek isterim ki uygulayacağınız bu program zor bir program değil. Bu nedenle daha motiveli bir biçimde bu programı uygulamaya çaba göstererek, istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz. Antrenman programı içerisinde yapacağınız 3 hareket bulunmaktadır. Bu hareketleri haftada 1'er gün ara ile yapmanız gerekiyor. Yani buda haftada 3-4 gün demek oluyor. Tabi bu programın kendi boyuna göre normal bir kiloya sahip sporcu adaylar için olduğu unutulmamalıdır. Eğer ki boyunuza göre kilonuz fazla ise, bu antrenman programı ile birlikte yapacağınız bir diyet programı olmalıdır. Yapılacak olan düzenli bir çalışma ile karın ortamızda bulunan ve Rectus Abdominus olarak adlandırılan bu bölgede sixpack kas kütlesini çıkarmak olası bir durumdur. Daha kesin ve hızlı bir biçimde sonuç almak istiyorsanız ise diyet ve egzersizi aynı anda uygulamalısınız.