İçeriğinde bulunan A, E ve C vitaminlerinin yanı sıra bol miktarda antioksidan madde bulunan vişne suyunun, özellikle yaz döneminde 7'den 70'e herkes tarafından tüketilmesi gerektiği belirtiliyor. Vişne suyunun vücudun direncini artırdığını kaydeden uzmanlar, potasyum, kalsiyum ve fosfor nedeniyle de özellikle sıtma gibi ateşli hastalıklara karşı bir kalkan oluşturduğuna dikkat çekiyor.

Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, yapılan araştırmalara göre, vişne suyunun antioksidan özellikleriyle dikkat çeken üzüm suyu ürünleri ve bitter çikolata gibi bilinen ürünleri geride bıraktığını söyledi.

Prof. İnanç, vişne ve suyunun, içindeki yüksek oranda yer alan antosiyanin maddesi sayesinde çok iyi bir antioksidan olduğunu kaydetti. Vişne suyu içinde bol miktarda bulunan antioksidan'ın, gün içinde nefes alıp verirken bedene alınan toksit maddelerden arınmak için önemli olduğuna dikkat çeken Prof. İnanç, belirlenen en yüksek antioksidan özelliğe sahip 50 besin arasında 14. sırada yer alan vişne suyunun tüketiminin, yaz aylarında düşen direnci artırmak için de önemli olduğunu vurguladı.

Vişne suyunun ayrıca, çeşitli mikrop ve toksinlere karşı vücudu koruyucu etkiye sahip olduğunun altını çizen İnanç, "Mucize meyve vişne, ödemin atılmasını, mide ve karaciğerin düzenli çalışmasını da sağlıyor." dedi.