Yüz ve Dudak Dolgusu

Estetik Amaçlı Dolgu Nedir ?

Günümüzde kullanılan dolgu maddeleri cildin alt tabakalarına enjeksiyon yöntemi ile uygulanmaktadır. Dolgu estetiğinde kullanılan estetik dolgu maddeleri, zaman içerisinde kişinin cildinde oluşmuş ince ve derin yapıdaki kırışıklıkların giderilmesi, fiziksel travmalara bağlı oluşmuş yara izlerinin tedavi edilmesi, ciltte ortaya çıkan çukurlukların yok edilmesi, ince ve hacimsiz yapıdaki dudakların kalınlaştırılması ve dudaklara hacim kazandırılması, yanaklara dolgunluk verilmesi amacıyla kullanılmaktadır. Estetik dolgu enjeksiyonuişlemi sonrasında kişi oldukça kısa bir sürede daha genç bir görünüme kavuşabilmektedir. Ayrıca dolgu estetiği ile yüzde ortaya çıkan istenmeyen ifadelerin de giderilmesi mümkündür.

Dolgu Estetiği Hangi Bölgelere Uygulanabilir ?

Cilt üzerinde yaşlanmanın doğal etkisi ve diğer çevresel etkenlere bağlı olarak zaman içerisinde elastikiyet ve lif kaybı,kollajen ve hyaluronik asit azalması görülmektedir. Bu durum neticesinde de ciltte çizgiler sarkmalar ve kırışıklıklar meydana gelmektedir. Dolgu estetiği ortaya çıkan bu durumlarda başarı ile kullanılan modern ve gelişmiş bir yöntemdir. Estetik amaçlı dolgu özellikle gözler, ağız bölgesi, çene bölgesi, boyun bölgesi, burun ve alın bölgesindeki kırışıklık, sarkma ve çökmelere karşı etkili bir şekilde kullanılabilmektedir.

Estetik amaçlı dolgu enjeksiyonun en sık kullanıldığı bölgeler ise genel olarak yüz ve dudaklardır.

Ayrıca estetik dolgu enjeksiyonu uygulamasısadece yüz ve dudaklara arzu edilen ideal görünümün verilmesinde değil ciltte meydana gelmiş çeşitli derin yara izleri ile akne – sivilce izlerinin giderilmesi amacıyla da kullanılabilmektedir.

Yüz ve Dudak Dolgusu Enjeksiyonu Nasıl Uygulanır ?

Dolgu enjeksiyonu uygulaması yüz bölgesinde kırışıklığın ya da deri defektinin bulunduğu alanlardaki çöküntünün giderilmesi amacıyla uygulanmaktadır. Bu alanlara enjeksiyon yöntemi ile verilen dolgu maddesi sayesinde bölgedeki kırışıklık ve çukurlar net bir biçimde ortadan kaybolmaktadır. Ayrıca ince yapılı ve hacimsiz dudaklara hacim kazandırılması ve dudakların kalınlaştırılması amacıyla da yine aynı şekilde hedeflenen bölgelere dolgu maddesi enjekte edilebilmektedir. Bu sayede daha dolgun ve hacimli dudaklara sahip olmak mümkündür.

Yüz ve Dudak Dolgusu Uygulamasında Hangi Madde Kullanılır ?

Yüz ve dudak dolgusu uygulamalarında hyalüronik asitbazlı dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Hyaluronik asit günümüzde tüm dünyada popülerliği her geçen gün artan ve yoğun bir şekilde talep gören en güvenli ve sağlıklı dolgu maddesidir. Hyaluronik asitin kişinin vücudunda alerji ve benzeri istenmeyen durumlara sebep olma ihtimali son derece düşüktür. Ayrıca bazı durumlarda kişiye enjekte edilen dolgu maddesinin cilt açısından hayati önem taşıyan kollajen maddesinin üretimini tetikleyici etkisi de bulunmaktadır.