Balıkesir'de yaşayan ve güvenlik sistemleri pazarlayan şirketin ortağı olan N.G., geçtiğimiz ay sonunda bir radyoda reklamını duyduğu zayıflama hapını satın aldı. Reklam üzerine sipariş veren N.G., 59 liraya satıldığı söylenen zayflatma ürününü 23 liraya aldı. Daha sonra evine gelen ve içinde 60 adet hap bulunan zayıflatma ürününden sabah ve akşam 1 tablet olmak üzere 2 gün kullandı.

İlaçları içtikten bir süre sonra çarpıntısı olduğunu fark eden genç kadın, bunun üzerine ilaç içmeyi bıraktı. N.G., 1 Temmuz Pazar günü kalp çarpıntısı nedeniyle Balıkesir Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne gitti. Burada N.G.'nin kalp grafisi çekildi ve evine gönderildi. Aynı şirketin Bandırma Şubesi'nde görev yapan bir arkadaşı, hapın etkisini sorduğunda N.G., ilacın kendisinde çarpıntı yaptığını söyleyerek, elinde kalan hapları arkadaşına verdi. 6 Temmuz günü N.G. yine aynı şikayetle hastaneye gitti. Serum verildikten sonra evine gönderilen N.G., ertesi gün tekrar rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. N.G., 16 gündür Balıkesir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaşam mücadelesi veriyor.

Bütün organlarında sorun var

N.G.'nin sağlık durumu hakkında bilgi veren Balıkesir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Hasan Hocaoğlu, 7 Temmuz Cumartesi günü genç kadının arkadaşları tarafından banyoda baygın bulunduğunu ve hastaneye getirildiğini söyledi. Hastaneye getirilen hastaya hemen ilk müdahalenin yapıldığını ifade eden Hocaoğlu, "Hastamızda şu anda şuur kaybı var. Böbrekler başta olmak üzere bütün organlarında sorun var. Genç kadını hastaneye getiren arkadaşları bize zayıflama ürünü ilaç kullandığını söyledi. Biz ilacı bulduk. Sağlık Müdürlüğü Eczacılık Şubesi'ne teslim ettik. Burada inceleme yapılacak. Aynı zamanda durumu bakanlığa bildirdik." dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, hapları ailesinden aldıklarını ve incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı İlaç ve Eczacılık Genel Müdürlüğü'ne gönderdiklerini kaydetti. Hapın içeriği ile ilgili kendilerine henüz bir sonuç gelmediğini aktaran Müdür Yılmaz, "Adı geçen ilacın piyasadaki izni ile ilgili bilgimiz yok. Ürünün tedavi özelliği ve içindeki kimyasalları da bilmek gerekir. Vatandaşların dikkatli olmaları gerekiyor. Açıkta satılan, gıda takviyesi olarak bilinen, ruhsatsız, denetimsiz ürünleri kullanmasınlar." diye konuştu.