Zeytinyağının tarihten bu yana gıda amaçlı kullanımın yanında ilaç niyetine de kullanıldığının birçok kaynakta belirtildiğini ifade eden Aydın Ziraat Odaları Genel Sekreteri Zeki Sarıoğlu, “Zeytinyağı tüm katı yağların aksine, tüm uzmanlar tarafından başta kalp ve damar sağlığı için olmak üzere en çok tavsiye edilen yağ türü olarak bilinmektedir. Aydınımızın da en önemli ürünü olan zeytinyağının sadece bir besin maddesi değil aynı zamanda şifa kaynağı olduğu bu deney ile de bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Fransa’da yapılan ve dünyada pek çok basın yayın organın önemli sağlık haberi olarak duyurduğu haberde; Zeytinyağı kullanımının 65 yaş üzerindeki kişilerde felç riskini azalttığı belirtildi.

Bordeaux Üniversitesi tarafından yapılan araştırma kapsamında Bordeux, Dijon ve Montepellier şehirlerinde 65 yaş üstü 7 bin 625 kişinin zeytinyağı kullanımı beş yıl boyunca takip edildi. Yemeklerde ve salatalarda daha çok zeytinyağı kullanan kişilerin, hiç kullanmayanlara göre felç geçirme riskinin çok daha az olduğu gözlemlendi. Araştırmayı yürüten Dr. Cecilia Saimeri, 65 yaş üzeri hastalarda felç riskinin arttığını belirterek, zeytinyağının hastalığı önlemede ucuz ve kolay bir yöntem olabileceğini ifade etti. Doktor Saimeri'ye göre, dengeli beslenme ve egzersiz gibi faktörler dikkate alındığında, felç riski zeytinyağı kullananlarda yüzde 41 daha az. "Neurology" adlı tıp dergisinde yayımlanan araştırma sonuçlarını değerlendiren İngiltere Felç Derneği sözcüsü Charline Ahmed, zeytinyağının yüksek kolestreol, yüksek tansiyon ve kalp hastalığının önlenmesindeki faydalarının bilindiğini, ancak felci önlemede de aynı şekilde etkili olduğunu görmenin umut verici olduğunu kaydetti.