Her zaman olduğu gibi yine öncelikle sağlık bilgisi ile yazıma başlayayım:
Sevgili okuyucularım;
Gece oluşabilecek mide reflüsünü önlemek için akşam yemeklerinin yağsız olması ve akşam yemeğinin yatmadan en az üç saat önce yenmiş olması gereklidir.
Umarım bu yazdıklarımdan yararlananlar oluyordur.
Yine de unutmamak gerekir:
Dünyada hiç kimse seyirci koltuğunda oturan insanları alkışlamaz.
Alkışlar, hep sahneye çıkan cesurlar içindir.
Bence sizler de cesur olmalısınız.
Özellikle İzmir'deki derneklerde ön sırada yer alıp, sadece gazetelerde boy gösterenlerin yerlerini almalısınız.

Ankara da atakta...

Biliyorsunuz bizim önceliğimiz sağlık ve eğitim.
Sonra da kültür ve sanat...
Üçünü birbirinden koparamayız.
Antalya ve İstanbul bazı değerlerimize el attılar.
Örneğin fuarlarımıza...
Şimdi de Ankara'dan benzer ataklar geliyor.
Ankara'nın sağlık turizmi alanında bir 'marka kent' olması hedefine yönelik olarak kamu ve özel sektör birimlerince başlatılan çalışmalar hız kazanıyor.
Bu hedef doğrultusunda dünya sağlık sektörünün önemli kurum temsilcileri ve profesyonellerini Ankara'da buluşturacak 'Global Sağlık Turizmi Zirvesi ve Fuarı' (HEALTH SUMEX 2016) için çalışmalara Ekim ayında başlanmıştı.
Sağlık Bakanlığı ve Ankara Sanayici İşadamları Derneği (ASİAD) himayesinde, Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) stratejik partnerliği ile HHB EXPO Fuarcılık tarafından düzenlenen HEALTH SUMEX'in Yürütme Kurulu, ikinci toplantısını da gerçekleştirdi. Toplantıda, zirveye ilişkin hazırlıklar gözden geçirildi.
Bu bilgileri de Next Medya'dan (Dilek Bozdemir Kesici) öğrendim.
Nedense İzmir'de delege avına çıkanlar ya da çeşitli şekillerde paramızı alanlar, bu tür organizasyonları ne İzmir'e alıyorlar ne de destekliyorlar.

Şiddet son bulmalı

Bu arada TBMM Genel Sekreteri Doç. Dr. İrfan Neziroğlu, BM tarafından başlatılan 'Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun', '16 Gün Boyunca Dünyayı Turuncuya Boyayalım' temalı küresel kampanyaya TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı'nın verdiği destek ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kampanyalar sürüyor

TBMM Genel Sekreteri Neziroğlu yaptığı açıklamada, TBMM İdari Teşkilatı olarak topluma faydası olan tüm sosyal kampanyalara destek verdiklerini, bugüne kadar Meclis'te kan bağışı kampanyası, sigarayı bırakma kampanyası ve emniyet kemerlerinin takılmasına yönelik kampanyalar düzenlediklerini söyledi.

Turuncuyu sevdik

BM tarafından başlatılan 'Kadınlara ve Kız Çocuklarına Yönelik Şiddet Son Bulsun 'kampanyasına ise TBMM olarak destek verdiklerini ifade eden Neziroğlu, '16 Gün Boyunca Dünyayı Turuncuya Boyayalım' diye bir tema var. Biz bu çerçevede TBMM'nin dış cephesini turuncu renk ile aydınlatacağız. Bu kampanya ile birtakım afişler hazırladık. Personelimizin bu konudaki duyarlılığını artırmak amacı ile bu faaliyetleri çalışanlarımız ile paylaşacağız.' diye konuştu.

Sözünü tuttu

Bu konuda daha öncesinde de tüm Meclis çalışanlarına yönelik eğitimler düzenlediklerini anımsatan Neziroğlu, bazı ülkelerin parlamentoları ile 'Toplumsal Cinsiyete Dayalı Bütçeleme' konusunda çalışmalar yaptıklarını bildirdi.
Verilen bu sözler yerine getirildi...
Notumu almıştım takip ettim ve gördük.
İzmir için verilen sözlerin de yerine getirilmesini bekliyoruz.

Yücelen Türkiye'yi temsil ediyor

Bu arada; TÜGİAD Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Ali Yücelen'in Başkan Yardımcısı olduğu AB üyesi ve aday ülkelerin genç işadamları ve girişimcilerinin çatı örgütü Jeune Genel Kurulu Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de yapıldı.
Genel Kurulda TÜGİAD tarafından gerçekleştirilen G20 YEA İstanbul zirvesinin en başarılı zirve olarak tarihe geçtiği belirtildi.
Genç girişimci ve işadamları arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedefleyen Jeune eski Başkanı ve Romanya eski KOBİ ve Turizm Bakanı Florin Jianu, girişimciliğin insanları birbirine yaklaştırdığını söylerken, Jeune Başkan Yardımcısı Ali Yücelen girişimciliğin gelir dağılımında adaletsizlik, genç işsizlik, terör gibi birçok olumsuzluğun ilacı olduğunu söyledi.
Jeune Gala Gecesi'ne katılan Macaristan Ekonomi Bakanı Varga Mihaly'e göre iş yaşamındaki başarının anahtarı inovasyon ve girişimcilik olacak.

Altın sıvı: Zeytinyağı

Elimdeki notlara bakarken gördüm:
Zeytindostu Derneği Muğla Temsilcisi ve tadım uzmanı Feridun Kaykı, zeytinyağının sağlık unsuru olarak vurgulanmasının altın sıvıya olan ilgiyi artırdığını söylemiş.
Haberde; 2. Milas Hasat Şenliği'ne katılım sağlayan Zeytindostu Derneği şenlik kapsamında pek çok etkinliğe de imza attı.
Etkinlik süresince Dernek Yönetim Kurulu Abidin Tatlı, Yönetim Kurulu Üyesi Atilla Totoş, Zeytindostu Derneği Muğla Temsilcisi Feridun Kaykı ve Zeytindostu Derneği Tadım Uzmanı Nurdan Nimet Kaykı ile hasat şenliğine çıkarma yapan Zeytindostu Derneği'nin düzenlediği zeytinyağı tadım etkinliği ilgi gördü' deniliyor.

Zeytinyağı şifadır

Feridun Kaykı, zeytinyağına olan ilginin arttığını söyledi.
Bunda zeytinyağının bir sağlık unsuru olarak vurgulanmasının önemli katkısı olduğuna değinen Kaykı, 'Yapılan tadım eğitimleriyle bu farkındalık bilinçlenme aşamasına taşınıyor.
Bugün natürel sızma zeytinyağına bir yağdan öte adeta bir ilaç ya da şifa kaynağı nazarıyla bakılıyor.
İnsanlar satın alırken de o duygu ve düşüncelerle alıyorlar. Bu doğru bir yaklaşımdır.
İnsanlara sağlıklı beslenmeyi aşılayan bir yaklaşımdır.' diyor.

Sahip çıkılması gerekir

Zeytindostu Derneği Başkanı Abidin Tatlı ise 'Memecik zeytin çeşidi ile Milas zeytinyağı, doğru hasat ve doğru işleme teknikleriyle ismini duyurmalıdır. Biz zeytinyağında kaliteli üretimi çok önemsiyoruz. Ülkemiz yüzyıllardan bugüne gelen doğal mirasına sahip çıkarsa, zeytinyağımızın hatırı sayılır bir miktarı uluslararası standartların üstüne çıkacaktır' demiş.

Sağlık kapınızda

İzmir Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Bediha Kızılkaya, İzmir'de gerek mobil araçlar gerekse de ekibiyle beraber kendisi hastaların ayağına gidecek. Kızılkaya, özellikle evde sağlık hizmeti alan ve yeni doğum yapmış annelerin evlerine misafir olacak.
Kızılkaya, 'Yüzyüze Dizdize' projesi kapsamında 30 ilçede mobil araçlar ile sağlık taramaları harekatı başlattı.
Şimdiye kadar 8 ilçede kurulan tarama araçlarında 9 bin 262 İzmirlinin kanser taraması, kan şekeri, kilo ve tansiyon ölçümleri yapıldı. Ayrıca evde bakım hastalarına ve yeni doğum yapmış anneler ziyaret edildi. Milyonlarca İzmirliye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kızılkaya, 'Halk Sağlığı olarak 30 ilçedeki tüm vatandaşlarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Halkımızın ayağına giderek onlara şifa olmaya çalışıyoruz ' dedi.

Mobil araçlarda sağlık

İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü, her gün bir ilçenin merkezinde mobil araçlarda vatandaşlara karbon monoksit ölçümü, şeker ölçümü, kilo, yağ ölçümü ve tansiyon ölçümü yaptı.
Ayrıca vatandaşların ağız diş muayenesi de yapılarak bölgedeki Ağız Diş Sağlığı Merkezi'ne yönlendirildi.
Bölge halkı, rahim ağzı, meme kanseri ve kolon kanseri gibi en çok görülen kanser türleri konusunda hem tarandı hem de bilgilendirildi.

***

MENEKŞE

TETA Teknik Tarım hizmetinizde


Hayvancılık yatırımları ancak bilgi, deneyim ve teknoloji ile değer kazanır.
TETA Teknik Tarım'ın Türkiye genelinde farklı il ve bölgelerde, değerli üreticileri ve yatırımcıları ile gerçekleştirdiği büyük ve küçükbaş hayvancılıkta yenilikler, karlı hayvancılık ve devlet destekleri konularında bilgilendirme toplantıları devam ediyor.
Bu toplantıların önemli duraklarından olan Ankara ile program dahilindeki diğer illerimiz Denizli ve Sakarya'da düzenlenecek olan toplantılar, henüz kesinleşmemiş ileri bir tarihe ertelendi.
Bugüne kadar Balıkesir, Aydın, Burdur, Konya, Yozgat, Bursa, Eskişehir, Afyon, Kırklareli, Çanakkale ve Kayseri illerinde düzenlenen toplantılarda değerli üreticilerimizin ve yatırımcılarımızın aktif katılımları ile sektör ile ilgili değerli bilgi paylaşımları gerçekleşmiştir. Katılım ve katkılarınız için İzmirli TETA Teknik yöneticilerine teşekkür ediyoruz.
Başkalarını İzmir'e çağırmıyorlar, İzmir'den Anadolu'ya bilgi ve ışık saçıyorlar.
Herhalde TETA Teknik bazılarına kapak olmuştur.

***

KILÇIK

*- Gecenin karanlığında, güneşin ışığında, suyun damlasında, selin coşkusunda, kimi yanımdasın kimi rüyamda, ama hep aklımdasın sakın unutma.
*- Aşk, sakızdan çıkan sözler kadar basit olmaya devam ettikçe, insanlar da onu çiğneyip tükürmeye devam edecekler.
*- Aşk, sevgilim, seni düşlerken saç diplerimin bile terlemesidir.