24 Haziran seçimlerinin hızla yaklaştığı şu günlerde tam da cumhurbaşkanı adaylarından Muharrem İnce'nin estirdiği rüzgârın getirdiklerini değerlendirirken sanal ortamda pat bir haber: AKP'nin Ekonomi Bakanı (Bence ekonomiden hiç anlamayan. Ekonomiden anlayan insanların kenti Denizli'den nasıl çıktığı da anlaşılamayan) Nihat Zeybekçi, İzmir'den Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday mı oluyor?

          
Hemen düşündüm: Metal yorgunu Aziz Kocaoğlu'nun bir dönem daha seçilmesi için AKP'nin kentimize kötü bir şakası olsa gerek bu adaylık! AKP'ye İzmir için daha geçerli aday önerim var: Melih Gökçek. Denemelerinde yarar var!
          *  
Şimdi 24 Haziran'dan sonra ülkenin ekonomisini düze çıkaracak, 16 yıl iktidar olmuş AKP'nin vaatlerine bakıyorum da hemen bir kurucu kadro oluşturuyorum: Nihat Zeybekci, Bekir Bozdağ, Naci Ağbal, şimdilik kızaktaki Melih Gökçek. Görün bakın bunlar haziran bitmeden döviz kurunu makul seviyeye indirirler, emekliye soluk aldırır, çiftçinin yüzünü güldürürler. Tabii bu ekonomiyi kurtaracak kadronun başına bir başkan gerekli. Onu da buldum. Gazetecinin pazarda mikrofonu uzattığı yurttaş bir hanımefendi!
-Hanımefendi, pazarda alışveriştesiniz şu sıra. Enflasyon en yüksek düzeye ulaştı. Ne diyorsunuz?
-Ne diyeyim? Sonuçta iki tane şeftali 5 lira!
          *
Yazının başlığı, "Şakayla karışık" ya, hadi bir de fıkra:
Adamın biri olmaz bir iş için dilekte bulunmuş ve demiş ki; "Yüce Allah'ım. Bu işim olursa Galata Kulesi'ne eşek çıkartacağım..."
İşi olmuş, adak sözünü yerine getirmek lazım. Almış eşeği gelmiş Galata Kulesi'ne.
Bir eşeğe bakmış, bir kuleye ama gözü yememiş. İlerde oturan Bektaşi babasının yanına varmış:
"Baba erenler, bana bir akıl ver", demiş ve anlatmış olayı.
Bektaşi babası sormaya başlamış:
- İçki içer misin?
- Haşa ömrümde ağzıma sürmedim.
- Tütün içer misin?
- Haşaaa...
- Kumar, zamparalık, hovardalık?..
- Asla!..
Sonunda Bektaşi Babası, "Anlaşıldı evlat", demiş,
- Sen hiiiiç eşeği yorma, kendin çık, adak yerine gelir!