Yok yok, sağa sola bakınmayın doğrudan size sesleniyorum.

"Yaşayan Şehir Yaşanacak Şehir" tanımlamasını kullandığınız İzmir'in Belediye Başkanı olarak size sesleniyorum. Bu tanımlamayı içselleştirdiyseniz sizin dışınızdan gelen tüm öneri ve eleştirileri değerlendirmek durumundasınız.
Bir süredir kent içi toplu taşıma araçlarımızda çağdaşlığı yaşıyoruz. Metro, İZBAN adını verdiğimiz tren, tramvay günlük yaşantımıza girdi. Fiziken son derece hatalı bulduğumuz vapurlar da Körfez'de yine gün içi taşıma hizmeti veriyor.
Vapurlar, dedim de; sonunda bürokratlarınız sanırım eleştirilerimizi yerinde buldular ki, vapur içlerindeki tv ekranlarından artık Bloomberg tv kanal yayınlarını görmez olduk. Öyle ya, Çin ya da Endonezya Merkez Bankası'nın aldığı ekonomik kararlardan günlük yaşam içerisinde bize ne, değil mi? Sözünü ettiğim bu tv ekranları nedense hâlâ sesi kısık olarak aklına estiğinde biz yolculara görüntü sunuyor. O sunulan görüntüler içinde balık halinde çekilmiş sulu zırtlak görüntü bizlere niye gösteriliyor, şu ana değin anlayabilmiş değilim. Aslında öylesine baştan savma biçiminde görüntü sunuluyor ki, kimse bakmıyor. Oysa başında olduğunuz yapılanmanın 150. kuruluş yıldönümünün biz kentlilerce de paylaşılması, hepimizin bunu içselleştirmesi, böylelikle kentlilik bilincimizin artması daha hoş ve yerinde olmaz mı? Tüm bu mecralar kültürel donanımlarla beslense farklı hizmet sunulması hemen hepimizi mutlu kılmaz mı? Bürokratlarınız niye bu denli heyecansız, isteksiz, başından beri anlayabilmiş değilim. Aslında açık söyleyeyim, suç sizde! Nitelikli bürokratlarla çalışmayı sevmiyorsunuz da onun için suç sizde!
Metro ve İZBAN istasyonları ile vapurlardaki bu ekranları örneğin müzisyen, sinema oyuncusu hemşehrimiz Dario Moreno'nun müzikleriyle taçlandırsanız fena mı olur?
Bence hiç de fena olmaz. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Konak arası çalışan vapurda siyasi içerikli söz atmalar bir anda kavgaya dönüştü. Ankara merkezi otoritesinin hemen her gün gerdiği halk birbiriyle çatışmak için adeta bir kıvılcıma bakıyor. Oysa İzmir'in Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde, Konak Alanı'nda, Karşıyaka Çarşısı'nda gençlerin sıklıkla rastladığımız müzik dinletileri herkesten ilgi görüyor.
Kentin en uzun süre görev yapan başkanı olarak bir süre önce simgemiz olan Saat Kulesi'nden yapılma150. Yıl tören pastamızı kesmiştiniz. Hadi, bu tür isteklerimiz bu pastanın kremasını oluştursun.
Yaklaşmakta olan 24 Haziran seçimlerinde toplumun dışladığı, yorgun bir adamın sonunun ne olacağına tanıklık edeceğiz. Yorulunca, bıkılınca dayatmacı olma yerine çekilmesini bilme hepimize artık örnek olmalı.
Son tümcemi de hassasiyetle ilginize sunarım.
Saygılarımla.