Sevgili dostlar, çinko, hücre yenilenmesini sağlayan aynı zamanda vücudumuzdaki dokuları yenileyen çok önemli bir maddedir.
Çinko eksikliğinde saç dökülmeleri de görülebilir.
Beslenirken çinkodan zengin gıdalar tüketmeye özen göstermeliyiz.
Yine unutmayalım:
Sağlığın korunması için; düzenli bir şekilde saç, vücut ve ağız ile dişlerimizin temizlenmesi, el ve yüz temizliği, tırnak bakımı ve giyeceklerimizin temizliğinin sık yapılması gerekir.
Şimdi konularımıza döneyim...

İlk kez yapılıyor

Duymuş ya da mutlaka okumuşsunuzdur...
Türkiye'nin ilk 'Aşk Festivali' Çeşme'de yapılıyor.
Çeşme Belediyesi'nin, yörede yaşanmış bir aşk öyküsünden ilham alarak düzenlediği Türkiye'nin ilk 'Aşk Festivali', dün Dalyan mahallesinde başladı, bugün sonuçlanacak.
İlk günü bilmiyorum ama İzmir'de Çeşme aşığı çok olduğu için ve adı da çoğunluğa cazip geldiği için bugün Çeşme'de yine olağanüstü diyebileceğimiz kalabalık toplanabilir.
Basınla İlişkiler Sorumlusu Kadir Yasin Atkın'dan öğrendiğimize göre; konserden müzik dinletilerine, dans gösterilerinden şiir dinletilerine, karikatürist performanslarından en güzel aşk filmleri gösterimine kadar birçok etkinliğin yer aldığı festival dolu dolu geçiyor.
Roma ya da Paris için 'aşk kenti' deniliyor...
Herhalde bundan böyle, bu festivalle birlikte, 'Çeşme'de aşk başkadır' diyeceğiz...

Aşkından vazgeçmedi!

Çeşme Belediyesi'nin '9 Durak 9 Deneyim tanıtım kampanyası' çerçevesinde gerçekleştirdiği Aşk Festivali etkinliği, ilçenin balık restoranları ve gurme lezzetleriyle tanınmış duraklarından Dalyan'da düzenleniyor.
Yaşanmış bir hikayeden ilham alan Aşk Festivali'nin esinlendiği kökler 1935-1980 yılları arasında yeni adıyla Dalyan olan Köste'de yaşamış Nezir adında bir gence dayanıyor.
Sağır ve dilsiz olan Nezir, Sakız Adası'nda yaşayan Tinika'ya ulaşmak için tenekelerden kayık, çuvaldan uçurtmalar yapmış, çeşitli yollarla Sakız Adası'na gitmiş.
Sağır-dilsiz olduğu ve pasaportsuz olduğu için derdini yetkililere anlatamayan Nezir, iki ülke yetkilileri tarafından da casus sanılarak sorgulanmış, zaman zaman kötü muameleye bile maruz kalmış.
Fakat yaşadıklarına rağmen Tinika'yı görme arzusundan vazgeçemeyen Nezir, sevdiğini görebilmek için tek başına sadece taş ve çamur kullanarak üç kez farklı yüksekliklerde kuleler inşa etmiş.

Hayata sosyal ağlarla bağlanıyoruz

Türkiye'de internet kullanım oranı hızla artarken, yapılan araştırmalar özellikle sosyal ağlara olan ilginin hızla arttığını göz önüne serdi.
Açıklanan rakamlar, Türkiye'de 40 milyonun üzerinde sosyal medya hesabı bulunduğunu, akıllı telefonlar ile birlikte ülkemizde günün her saatinde ve her yerinden mobil internete giren kullanıcıların, günde ortalama 4 saat 37 dakikayı internette geçirdiğini ortaya çıkardı.
Elde edilen veriler, internette geçirilen bu sürenin 2 saat 56 dakikasını sosyal medyada sohbette, 1,5 saati aşkın süresinin ise ülke ve dünya gündemini takip etmekte kullanıldığını gösterdi.
Yapılan aynı araştırmalar, Türkiye'de en çok kullandığımız sosyal ağlarda ilk üç sırayı Facebook, Twitter ve Google Plus'ın aldığını, bu üçlüyü Instagram, Linkedin ve Pinterest'in takip ettiğini ortaya çıkardı.

Türkiye cazibe merkezi oldu

Son yıllarda sağlık alanında yapılan yatırımlar sonucu, Türkiye'ye yurt dışından tedavi olmaya gelenlerin sayısında büyük artış olduğu belirlendi.
Ülkemiz sağlık turizminde özellikle fiyat açısından büyük avantajlar sunarken Almanya, Hollanda, Fransa, Avusturya, Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinden yoğun şekilde talep almasıyla dikkatleri üzerine çekiyor.
2015 yılı boyunca çeşitli operasyonlar ve sağlık turizmi için ülkemize gelen hastaların tedavilerinin yanı sıra doğal ve kültürel güzellikleri nedeniyle de Türkiye'yi tercih ettiklerinin çıkan haberlere yansıdığı belirlendi.
Ülkemize tıp turizmi için gelen hastalar genelde göz, diş, ortopedi, kardiyoloji, onkoloji, plastik ve beyin cerrahisi gibi tedavileri tercih ederken, jeotermal kaynaklar açısından oldukça zengin olan yurdumuzun, termal turizm için önemli bir cazibe merkezi olduğu çıkan haberlerde dikkat çekti. İleri yaş turizmi konusunda ise gezi turları, rehabilitasyon hizmetleri, bakım evleri ve engelliler için özel geziler ile çeşitli tedaviler için Türkiye'nin tercih edildiğinin haberlerde sıkça yer bulduğu saptandı.
Yıl boyunca çıkan haberlerde sağlık turizmi alanında ülkemizin 37 hastane, 3 laboratuvar, 1 nakil aracı ve 1 ayakta tedavi merkezi olmak üzere toplam 42 sağlık kuruluşuyla dünyada bu alanda ikinci sırada yer almasıyla gündeme geldiği tespit edildi.
Türkiye'nin tarihi, kültürel zenginliği ve sağlık alanındaki gelişmişlik seviyesiyle sağlık turizminde, dünyada ilk on ülke içinde yer aldığının vurgulandığı da haberlerde dikkat çekiyor.

Doğalı gençlerden çevre projesi

Özel Çiğli Doğa Bilim Anadolu Lisesi ve Ortaokulu Öğrenci Meclisi, okul müdürleri Çiğdem Özlen Eker ile birlikte çevre projelerini paylaşmak üzere Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan'ı ziyaret ettiler.
Sosyal sorumluluk projeleri ve çevre ile ilgili projelerini anlatmak ve bazı konularda desteğini almak üzere Doğa Okulu öğrencileri, Başkan Hasan Arslan'ı makamında ziyaret etti.
10 kişilik lise öğrenci meclisi ve 15 kişilik ortaokul meclisinin temsilcileri, okul müdürleri Çiğdem Özlen Eker ile birlikte yaptıkları çalışmalar hakkında Başkan Arslan'ı bilgilendirdiler.
Lise meclisi öğrencileri Çiğli'de görüntüsü kötü olan bir duvarı grafiti çalışmasıyla renklendirmek ve güzelleştirmek istediklerini belirterek bu konuda Başkan Arslan'dan destek istediler.

Tire Zabıtası'ndan sahte yağ operasyonu

İnsan sağlığı konusunda taviz vermeyen Tire Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçenin meşhur Salı pazarında yaptığı rutin denetimlerde sahte yağ satan bir kişiyi suçüstü yakaladı.
Şüpheli hareketleri ile dikkat çeken şahıs, karşısında Zabıta timlerini görünce sahte yağları olay yerinde bırakarak kayıplara karıştı. Sahte yağlara el koyan Zabıta Müdürlüğü ise yağları tahlile gönderdi. Tire İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı inceleme sonuncunda yağlara kanola, soya ve prina yağlarının karıştırıldığı ortaya çıktı.
Piyasa değeri 16 TL olan zeytinyağını hakiki yağ diyerek 11 TL'ye vatandaşlara satan sahtekar şahıs için Zabıta ve Emniyet Müdürlüğü harekete geçti.



MENEKŞE

Çocuk hakları hatırlandı

Ödemiş Belediyesi, 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları gününde İstiklal Okulu öğrencileriyle bir araya geldi.
Belediye Başkan Vekili İsmail Dadal, belediye meclis üyeleri İpek Yılmaz, Selahattin Kundak, Serkan Ekrem, Şakir Gelen ile Özel Kalem Müdürü, Kültür ve Sosyal İşleri Müdür Vekili Tuba Uğurli'nin katılımıyla yapılan ziyarette birinci sınıf öğrencilerine hediyeler verildi.
Belediye Başkanı Mahmut Badem'in selamlarını ileten Başkan Vekili İsmail Dadal konuşmasında çocuklarımızın iyi bir geleceğe sahip olması için çalıştıklarını belirtti.


KILÇIK

*- Sen en büyük sevgiyi hak edecek kadar mükemmel ama herkesin sevmeyi hak edemeyeceği kadar özelsin.
*- Sana yıldızlar kadar yakın olmak isterdim, her baktığında beni görebilmen için; sana bulutlar kadar yakın olmak isterdim, üzüldüğünde gözyaşlarını yağmur olup silebilmek için; sana sen kadar yakın olmak isterdim ki beni, seni sevdiğim kadar sevebilmen için.