İki Ege takımı Altay ile Afjet Afyonspor, kozlarını İzmir'de paylaştı. Bu kış İzmir demek, yağmur demek. Kader oldu. İzmir Atatürk Stadı, Bornova Stadı kadar kötü değildi. Buna şükür ettik. Göl yoktu, pek çamurlaşma da göze çarpmadı.
Karşılaşma karşılıklı ataklarla başladı. 'Güzel bir mücadele oluyor' derken, zaman geçtikçe oyun yavaşlamaya başladı. Yağmur dindi, ataklar da dindi. Güneş açtı ama futbol kapattı. Yavaş yavaş futboldan uzaklaşılıyordu.
36. dakikada Uğur'un Kappel'e kayarak müdahale etmek istemesi, penaltıya neden oldu. Islak sahada yatarak müdahalede bulunmak istersen, kaydırakta kayar gibi gider, kendini durduramazsın. Uğur da kendini durduramadı, durup ters yöne hareketlenen Kappel'e omuzuyla çarptı, yere serdi. Siyah beyazlılar öne geçti, Paixao ile.
2. yarı, ilk yarıda kalındığı yerden devam edildi. Zaten düşük olan tempo, daha da düşmeye başladı. Sürekli sakatlıklar yüzünden futbolculardan çok sağlık ekibi yoruldu.
Altay öndeydi her şey lehine idi. Afyon'un gole ihtiyacı vardı ama ne oyunu hızlandırabiliyordu ne de yeteri kadar pozisyona girebiliyordu.
Gol şansa kalmıştı. O şansı buldu Afyonspor. Altaylı oyuncular adeta elele verip, penaltı kazandırdılar rakiplerine. Kaleci Soner uzun bir kaleci vuruşu kullandı. Yasin ters bir vuruş yaptı. İki Altaylı oyuncu İbrahim ve Gençer aralarına düşen topu paylaşamadı. Ajeti de topu önünde buldu. Defans arkasına sarkmıştı. Ceza alanına girdi, Emre'nin uzattığı ayak ile yerde kaldı. Bir penaltı golü daha geldi, skor da eşitlendi, 88. dakikada.
Bu golle birlikte oyun birden hızlandı. Futbolun el freni çekikti, onu kaldırdılar sanki. Her iki takım da öne geçme fırsatı yakaladı ama geçen haftaki gibi Ümraniye - Altay maçı gibi uzatmalarda goller atılamadı.

Balıkesir 3 puanı rahat aldı

Yine yağmurun damga vurduğu bir saha, Balıkesir... Rakip, sezona birçok transferle giren ama eski oyunculara olan borcunu ödeyemediği için lisans çıkartamayan Eskişehirspor. Yarım sezon kalan yeni transferler, ümitlerini kesince takımdan ayrıldılar. Kadroda sadece altyapıdan gelen oyuncular kaldı. Genç ve tecrübesiz oyuncular. İçlerinde 15-16 yaşlarında olanlar bile var.
Balıkesirspor Baltok için kolay bir maç gibi görünse de, gençler bu ligde 17 puan almayı başardılar. Rehavete gelmez, tokadı yapıştırıverirler.
Balıkesir mücadeleye hızlı başladı. Özellikle sol tarafı kullandı. Sağ taraf yoktu adeta. Sebebi de Doğa'nın çok istekli ve gününde olmasıydı. Sürekli ileriye çıktı, ortalar yaptı. Foxi bu ortalara kafa vurmayı başardı, bir kaç denemeden sonra takımını öne geçirdi. Golde alkışı hakkedecek kadar güzeldi. Öne doğru uçarak kafa vurdu, top arka tarafa doğru gitti ve ağlarla buluştu.
Eskişehirspor pes etmeyi sevmeyen bir takım. Fırsat buldukça rakip kaleye gidip, gol aradı. Balıkesir zaman zaman defansta çok hatalar yapıyordu. Adam adama oynayamıyor, boşta oyuncular bırakıyordu. İbrahim inatla gitti, rakibinin müdahalesine rağmen topu söktü aldı. Oldukça çaprazda, arka taraftaki boş arkadaşına pas atmak istedi. Glumac'ın ayak koyması ile top ağlara gitti. Maça denge geldi.
Balıkesirspor, tekrar öne geçmek için yüklendi. Eskişehir'in tek yapabildiği şey çok koşmak ve biraz sert oynamak. Bazen dengesiz bir şekilde topa girebiliyorlar. Bu yüzden sık sık sakatlıklara sebebiyet verdiler.
35. dakikada kullanılan korner vuruşunda ön direğe koşan Glumac, kafa ile golünü attı. 1,94 boyu var. Apartmanların yanında gökdelen gibi kalıyordu. Kafayı vururken hiç de zorlanmadı.
45. dakikada da tüm hatlarıyla gol için çıkan Es Es, eksik yakalandı. Balıkesir'in uçan ismi Sedat, soldan aldığı topla, taç çizgisine paralel hızla hücuma çıktı, Foxi'ye pasını attı, fark 2'ye çıktı.
İkinci yarıda Balıkesir ağırdan aldı. Bol bol pas yaptı, zamanı eritti. Karşılıklı ataklar olsa da gol pozisyonları azdı. Akılda kalan 2 pozisyon vardı. 83'te Beleck, kaleci ile karşı karşıya kaldı ama atamadı. 89'da 16 yaşındaki Metehan, karambolde topu önünde buldu. Yakın mesafeden vuruşunda Vukovic açıyı iyice kapatmıştı. Mücadele 3-1 sona erdi.
Balıkesir'de, hücumlarda genellikle Sedat ön plana çıkardı. Bu müsabakada Doğa bunu değiştirdi. Özellikle ilk yarıda ileri çıkışları ve ortaları, rakibi çok zor duruma düşürdü.