Güzelyalı'da doğmuş büyümüş, sülalesinde tek bir Altaylı bile olmayan ama 6 yaşından beridir hayatında en önemli merkezlerine Altay'ı koymuş biri olarak, annemden duyduğum en sık sitemlerden biri 'Altay, sana ne kazandırıyor' serzenişydi. Ne zaman önemli bir sınav öncesi maça gitsem, ya da tatilin ortasında ben İzmir'e dönüyorum TSYD kupası maçı var desem aynı lafları duymak kural olmuştu. Geçmiş dönemde internet yok, iletişim çok kısıtlı. Son 10 yıla kadar neredeyse tüm Altay maçlarına tek başına gitmiş, yenilgilerde çevreden gelen takılmalara tek başıma karşı durmaya çalışmıştım. İnternet ve iletişim yoğunlaştığından beri artık münferit maçlara gelenler neredeyse yok denecek kadar azaldığını gözlemliyorum.

Birçok zaman, benim de kendime sorduğum soru olmuştur. Altay'ı neden bu kadar çok seviyorum? Bunu sağlayan nedir? Altay bana ne kazandırıyor diye. Son yıllarda şunu görüyorum ki Altay, bana hayattaki en büyük zenginliği, dostları kazandırıyor. Çok bilinen tezahüratta olduğu gibi, 'seninle ağlarım, seninle gülerim' sözü binleri, on binleri birbirine yakın hale getiriyor.

31 Temmuz Salı akşamı, Alsancak Tarihi Havagazı Fabrikasında, Altay Sosyal Dayanışma Derneği olarak uzun zamandır hazırlandığımız bir müzik şöleni gecemiz olacak. Sedat Yüce ve Musicana Band ekibinin sahne alacağı gecede şampiyonluk kutlanacak, yeni sezona merhaba denilecek. Dernek yönetim kurulu olarak göreve geldiğimiz ilk günden beridir hayallerimizden biri olan Altay Marş ve besteleri albümü de o gece Altaylılarla tanışacak.

Albüm süreci Altay'a yeni bir sempatizan, bana da yeni bir dost kazandırdı. Said Odyak, Ali Kocatepe'den sonra yeni bir Altay Marşı'na ismini yazdıran Aydın Tonya, bu süreçte kazandığım değerli dostum olduğuna inanıyorum. Albüm görevini aldığı ilk günden beridir büyük bir özveri ile bizim hayallerimizin ötesinde bir ürün oluşturmayı başaran Aydın Hoca, mütevaziliği ve kendisi spordan çok uzak olmasına rağmen, Altay Kulübü'nün ismine duyduğu saygı ile hep daha fazla ne yapabiliriz çabalarımıza can kattı. Şimdi beraber bu albümün Altay Alsancak Stadı'nın hoparlörlerinden duyacağımız ilk anı hayal ediyoruz. Spor dostluktur, kardeşliktir. Çevrenize sevgi ile bakabilirseniz, hayatta herşeyde bulduğunuz gibi sporda da bulacağınız dostluk ve kardeşlik olacaktır.