İzmir Büyükşehir Belediyespor’un başarılı okçusu Yağız Yılmaz, Romanya’nın Bükreş kentinde düzenlenen Avrupa Grand Prix’inde 2x70 metre sıralama turlarında ulaştığı puanla yeni Türkiye rekorunun sahibi oldu. 22 yaşındaki sporcu, elde ettiği 660 puanla, Eralp Demirkan’ın 15 yıllık rekorunu 1 puan geride bıraktı ve kariyerindeki 12. Türkiye rekorunu kırdı.

 
Her kategoride rekor kırdı

Bugüne kadar uluslararası arenada 17 kez kürsüye çıkan, Türkiye Şampiyonaları’nda 30’un üzerinde madalya kazanan Yağız Yılmaz, ilk rekorunu miniklerde 680 puanla kırdı. Hemen ardından yıldızlar ve gençler rekorlarını da eline geçirmeye başlayan genç okçu, Gençler kategorisinde 30 metrede elde ettiği 357 puanla, Büyükler Türkiye rekorunun da altına imzasını attı. 2013 yılında Elazığ’da düzenlenen Gençler ve Yıldızlar Türkiye Şampiyonası’nda 30, 50, 70 ve 90 metrelerdeki 1.319 puanla zirve yapan Yağız Yılmaz, bu puanla ulaşılması güç bir rekorun sahibi oldu. Bakü’deki 1. Avrupa Oyunları ile Çin’deki Dünya Kupası’nda da iki rekor kıran Yağız Yılmaz, Romanya’daki 660 puanlık derecesiyle ise toplamda 12. rekorunu elde etti.

Rio’ya gitmek istiyor

Avrupa şampiyonu unvanı da bulunan ve Dünya klasmanında 60. sırada yer alan İzmirli sporcu, şimdi gözünü, 2016'da İngiltere'de düzenlenecek Avrupa Kupası ile Antalya'daki Dünya Kupası'na çevirdi. 2016 Rio Olimpiyatları’na puan veren Danimarka’daki Dünya Kupası’nda okunun kırılması nedeniyle büyük şansızlık yaşadığını söyleyen başarılı sporcu, “Gerekli düzenlemeleri yapamadım ve bu nedenle başarısız bir yarışma çıkardım. Ancak şansım halen devam ediyor. Eğer, İngiltere ve Antalya’daki kupalarda ilk sırayı alabilirsem Rio kotasını elde edeceğim” dedi.

Yağız Yılmaz'ın çok genç ve başarılı bir okçu olduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Okçuluk Antrenörü Cumhur Yavaş ise  “Yağız, kulübümüz ve ülkemiz adına gurur duyulacak bir sporcu. 12 yıllık kariyerinde uluslararası arenada Türkiye şampiyonalarında madalyalar kazanıp 12 Türkiye rekorunu kırdı. Danimarka’daki şanssızlığa rağmen Rio iddiasını sürdürmesi, ne kadar iyi durumda olduğunu gösteriyor “ diye konuştu.