Kadrosundaki 25 oyuncunun toplam piyasa değeri sadece kaleci Muslera (17 milyon Euro) ve Burak'ın (10 milyon Euro) piyasa değerine eşit olan Akhisar Belediyespor, 22 puanla 5'inci sırada yer alırken, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Galatasaray ise averajla 3'üncü basamakta bulunuyor.

Süper Lig'de geride kalan 12 karşılaşmada her iki takım da 6'şar galibiyet, 4'er beraberlik ve 2'şer yenilgi aldı. Galatasaray rakip fileleri 28 kez sarsarken, kalesinde 16 gol gördü. 17 gol atarak Galatasaray'dan daha az skor üreten Akhisar Belediyespor ise rakiplerine 11 gol vizesi vererek savunmadaki başarısıyla alkışlandı. İç saha perfomanslarına bakıldığında Akhisar Belediyespor 5 galibiyet ve 1 beraberlikle ligin en başarılı takımı olurken, Galatasaray 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 yenilgi ile 5'inci sırada yer buldu. Deplasman performansında ise Galatasaray 11 puanla 3'üncü, Akhisar ise 6 puanla 12'nci basamakta.

BAŞARMAK İÇİN ÖNCE HAYAL ETMEK GEREK

Akhisar Belediyespor teknik direktörü Cihat Arslan, başarmak için önce hayal etmek gerektiğini söyledi. "Bugünlere çok iyi geldik" diyen Cihat Arslan, şöyle devam etti:

"Her şey hayal etmekle başlar. Örneğin, bu hafta ligin en formda takımı olan Beşiktaş'la deplasmanda karşılaşacağız. Böyle bir rakibi yenmenin çok zor olduğunun farkındayım. Ama bizim işimiz oradaki 'acaba'yı kovalamak, bir hayalin peşinden gitmek. Doğru stratejiyi üretebilirsek, inatçı yapımızla İstanbul'dan istediğimizi alarak dönebiliriz. Beşiktaş gibi bir takımı evinde yenmeyi her teknik adam ister."

MEDİCANA SİVASSPOR, KAYSERİSPOR VE OSMANLISPOR DAHA ZOR

Süper Lig'de ilk yarının son 5 haftasında sırasıyla deplasmanda Beşiktaş, Medicana Sivasspor, deplasmanda Kayserispor, deplasmanda Galatasaray ve Osmanlıspor'la karşılaşacaklarını hatırlatan Cihat Arslan, "Benim açımdan Medicana Sivasspor, Kayserispor ve Osmanlıspor maçları, Beşiktaş ve Galatasaray müsabakalarından daha zor ve daha önemli" dedi.

Ara transfere sıcak bakmadığını tekrarlayan Cihat Arslan, "Devre arasında futbolcu almanın, bu başarıyı yakalayan oyuncu grubuna haksızlık olacağını düşünüyorum. Zorunlu kalırsak bir iki rötuş düşünübiliriz"  dedi.

HAMZAOĞLU'NA DESTEK VERDİ

Akhisar Belediyespor'un eski teknik direktörü olan Hamza Hamzaoğlu'nun Galatasaray'daki görevine son verilmesi, yerine de Mustafa Denizli'nin getirilmesini değerlendiren Cihat Arslan, "Her takımdaki teknik adamın başına böyle bir şey gelebilir. Ancak bu ayırma kararını vicdanlar kabul etmiyor" ifadesini kullandı. Mustafa Denizli'nin çok önemli bir isim olduğunun altını çizen Arslan, "Başarılı olmasını temenni ederim" diye konuştu.

TARAFTARLARDAN SEVGİ GÖSTERİSİ

Akhisar Belediyespor'da Beşiktaş maçının hazırlıkları tüm hızıyla sürerken, dün akşam antrenmanına gelen bir grup taraftar, sloganlar eşliğinde meşaleler yakıp, yeşil siyahlı futbolculara moral verdi. Teknik direktör Arslan'a büyük sevgi gösterisinde bulunan taraftarlar, çalışma bitiminde takımla birlikte fotoğraf çektirdi. Ağrıları olan Ahmet Cebe, takımdan ayrı olarak fizyoterapist eşliğinde salonda çalışırken, izinli olan Sami ve N'Guemo antrenmanda yer almadı.