Başkan Ömer Hızlıok, Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe gündeminin gölgesinde kalmasına rağmen, haklılıklarının bir kez daha kanıtlandığını belirterek, “Mahkeminin verdiği karar, Bank Asya 1. Ligi’nda 2010-11 sezonunda şike yapıldığını tescilledi. Bugüne kadar “Kararı bekleyin' dediler. Alın size mahkeme kararı. Şimdi “Yargıtay bozarsa' diyecekler. Onu-bunu bilmem. Şike tescillendi. Futbol Federasyonu büyük çelişki içine düştü. Bu saatten sonra da hakkımızı vermezlerse, başka şeyler düşünmeye başlayacağım” dedi.

ETİK KURUL RAPORU NEDERE?


Bağımsız yargının verdiği kararların, TFF dahil her kurumu bağladığını dile getiren Hızlıok konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Yeniden Bank Asya 1. Ligi’ne alınmamız için elimizde her türlü hukuki done var. PFDK daha önce Giresunspor Başkanı Ömer Ülkü ve Diyarbakırspor Başkanı Abdurrahman Yakut’a, şikeye teşebbüsten 1’er yıl hak mahrumiyeti vermişti. Ancak bu kararlar verilmeden önce Etik Kurulu Raporu açıklanmadı. O rapor nerede? Ben, Etik Kurulu’nun, teşebbüsten daha fazlasını o rapora yazdığını biliyorum. Nitekim mahkemenin kararı da beni doğruluyor. Bu konuda kimse bizim taraf olmadığımızı söyleyemez. Taraf değilsek Etik Kurulu niye bizden görüş ve belge aldı? Hakkımızı kimseye yedirmeyiz.”

ZORLU: ALTAY İÇİN ADALET İSTİYORUZ


Bu arada Altay Yüksek Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, şike ve teşvik davasında verilen cezaları, “Adaletin tecellisi” olarak değerlendirdi. Yaptığı yazılı açıklamada, “Şikenin varlığını kanıtlayan bu kararla haksızlığa uğrayan kulüplerin yolu açılmıştır” diyen Zorlu şu ifadelere yer verdi:

“Görülüyor ki, PFDK’nın aldığı, “Şikeye rastlanmamıştır' kararı, adli yargının duvarına çarpmıştır. Madem şike yoktu, neden bu kadar yönetici, teknik adam ve futbolcu şikeden ceza aldı. Gelişen olaylar karşısında Altay’ın çıkarlarını korumak bizim görevimiz. Verilen karar önümüzü açtı, bize de adalet isteme hakkı doğdu. Uluslararası spor hukukunu çalıştıracağız. Altay’ın yerinin Bank Asya 1. Ligi olduğunu her zaman söyledik. Yönetim Kurulu da bu konuda vereceğimiz mücadelenin takipçisi olacaktır.”