Son 3 haftada futbolcuların fiziksel ve ruhsal olarak yıprandığını belirten teknik direktör Yalçın Koşukavak, şöyle dedi:

"Ankaragücü ve Gümüşhanespor karşısında 40'ar dakika 10 kişi mücadele ettik, Göztepe derbisi de psikolojik olarak takımı yordu. Gümüşhane'ye geç gittik, yüksek rakıma adapte olamadan sahaya çıktık. Önemli 1 puan aldık ancak bir basamak düştüğümüz için sevinemedik. Cezalı olduğumuz için seyircisiz oynayacağımız Kırklarelispor randevusu öncesi 2 cezalı, 3'de sakat oyuncumuz var."

Rakip takımların ekstra primlerle motive olduğunu, ancak Altay'ın ekonomik sıkıntıları aşamadığını dile getiren Yalçın Koşukavak, "Bir çok cephede fazla efor sarfediyoruz. Handikapımız çok. Ancak bu durumdan alnımızın akıyla çıkıp tüm sorunları aşacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Sağ bek Yüksel ve ön libero Cumhur'un cezalı olduğu siyah beyazlılarda alt adalesinde yırtık olan Bilal de oynayamayacak. Bileğinde ağrıları olan Furkan ile üst adalesinde gerilme olan İsmet'in durumu belirsiz. Kırklareli'yi Atatürk Stadı'nda ağırlamayı planlayan Altay, Gölbaşıspor'la Menemen'de oynamayı düşünüyor.