Genel Kaptan Sedat Gündoğdu ve teknik direktör Hüseyin Eroğlu ile sezonu değerlendiren Futbol Direktörü Murat Dizdar, 2015-16'da İzmir'den en az 1 takımın Süper Lig'e çıkacağını iddia etti. Ezeli rekabet yaşayan Kaşıyaka ve Göztepe'deki gelişmeleri sevindirici bulduğunu ifade eden Dizdar, "Biz bu yıl ilk 10'u hedefliyorken 7. olduk. Gelecek sezon amacımız play off'a kalmak. Göztepe ve Karşıyaka da iyi takım kuracak. İzmir'den 1 takım Süper Lig'e çıkacak, bu sayı neden 2 olmasın" dedi. Ligdeki ilk yıllarında sıkıntılı süreçlerden geçtiklerini hatırlatan Dizdar, şöyle devam etti:

"10 hafta önce kümede kalmaya sevinirdik, ancak play off'u kaçırınca üzüldük. Şampiyon kadroyla sezona başladık. Devre arasında duygusallığa yer olmadığını görerek 10 oyuncu ile yolumuzu ayırdık. Sadece 3 takviye yaptık, ancak sadece Kerim'den faydalanabildik. Diğer oyuncuları altyapıdan takviye ettik. Rakiplerimiz skor üreten yabancı oyunculara sahipti. Biz açığımızı çok çalışarak kapattık. Takımımıza iyi imkanlar sağladık, sözlerimizi tuttuk. Başkanımız kötü günlerde hep yanımızda olup bize güvendiğini söyledi. Bu güveni takıma yansıttık. Kadroda değişime kapalı, gelişime açığız. Önümüzdeki sezon maceraya atılmayacağız. Kadroya 4 takviye yapacağız."

Teknik direktör Hüseyin Eroğlu ise takım olmayı başararak ligde iyi işler yaptıklarını ifade etti. Hep daha iyisini yapmak için çalıştıklarını kaydeden Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Diğer takımlara genç oyuncularla neler yapılabileceğini gösterdik. İlk devrede 18 puan toplarken sadece 4 galibiyet aldık. Kırılgan bir takımdık, kötü goller yiyor, fırsatları değerlendiremiyorduk. Gol bölgesindeki sorunu aşmak için Alman sistemlerini çalıştık, takım savunması yaptık. İkinci yarıda kısa bir kriz yaşadık, ancak Kayserispor maçı sonrası özgüvemiz arttı. Hedefi 10'da 10 olarak belirlediğimde oyuncularımız bize inanmadılar. Ancak zamanla yapabileceklerini gördüler. Artık beklentiler arttı. Hedefimiz daha iyi yerler olacak."

UĞUR ARSLAN TAMAM

Altınordu, ilk transferini Aydınspor 1923'ten sağ bek Uğur Arslan Kuru'yu alarak yaptı. Sezon bitmeden transferini doğrulayan Uğur'un, 2 yıllık sözleşme imzaladığı öğrenildi. Fenerbahçe'de profesyonel olan, 2010-11 sezonunda Altınordu'da görev alan Uğur, Düzcespor, Balıkesirspor, Büyükşehir Belediye Erzurumspor forması da giydi.

GÖKHAN'DAN İYİ HABER

Altınordu'nun geçen sezon 2'nci Lig'deki şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Gökhan Karadeniz'in İzmir ekibine dönmek istediği öğrenildi. Sezon başında 900 bin euro bonservisle Trabzonspor'a transfer olan Gökhan, devre arasında Antalyaspor'a kiralık olarak gitti. Futbol Direktörü Murat Dizdar, "Gökhan'ın durumu belirsiz. Onu bekler miyiz bilemiyorum. Listemizde başka isimler de var" dedi.