Puanını 51'e çıkarıp 8'inci sıradaki yerini koruyan kırmızı lacivertliler, cumartesi günü oynanacak son hafta maçlarında 52 puanla 7'nci sıradaki Şanlıurfaspor ile aynı puan ve averajla 6'ncı basamaktaki Samsunspor'u geride bırakmaya çalışacak. Adana Demirspor deplasmanıyla sezona nokta koyacak Altınordu, rakibini mağlup edip Samsunspor'un evinde Denizlispor'a, Şanlıurfaspor'un ise Kayserispor'a takılmasını bekleyecek.

İkili averajda geride olduğu 54 puanla 5'inci sıradaki Albimo Alanyaspor'u yakalama şansı olmayan ve hesaplarını 6'ncılık üzerine kuran Altınordu, Samsunspor ve Şanlıurfaspor'dan birinin galibiyeti halinde Adana'da kazansa bile play off barajına giremeyecek. Kırmızı lacivertli ekip, iki rakibinin de yenilmesi ya da berabere kalması durumunda, galip gelmek koşuluyla ilk 6'da yer alacak.

Altınordu berabere kalırsa, Samsunspor ve Şanlıurfaspor'un yenilmesini bekleyecek. Bu durumda 3 takım da 52 puanda ligi tamamlayacak. Üçlü averajda rakiplerine üstünlük sağlayan Altınordu, play off biletini alacak.

DİZDAR UMUTLU

Altınordu Futbol Direktörü Murat Dizdar, üstün oynadıkları Samsunspor maçını kazanamadıkları için üzgün olduklarını, ancak son hafta play off'a kalabileceklerini söyledi. Samsunspor'un sahasında kümede kalmak için mücadele eden Denizlispor'la karşılaşacağını hatırlatan Murat Dizdar, "Denizlispor canla başla mücadele edecek. Şampiyon Kayserispor da normal futbolunu oynarsa Şanlıurfaspor'u yenebilir. Rakibimiz Adana Demirspor ise play off'u garantilediği için maça rahat çıkacak. Kazanıp ilk 6'ya kalabiliriz. Umudumuz sürüyor" dedi.

Gelecek adına çok önemli işler yaptıklarının altını çizen Dizdar, "Önümüzdeki sezon bu takım şampiyonluk yarışı verecek. Bu yıl play off'a kalamazsak da oyuncularımızın canı sağ olsun" diye konuştu.

Altınordu'da Berkay cezalı duruma düşerken, kasığından sakatlanan Rıza'nın durumunun belirsiz olduğu bildirildi.

SERİ BOZULDU

Altınordu taraftarının önünde Samsunspor'la 1-1 berabere kalarak, geçen sezon yakaladığı 9'da 9'luk galibiyet serisine ulaşma şansını tepti. Kırmızı lacivertli ekip, 3-1'lik Adanaspor galibiyeti ile başlayan seride sırasıyla Antalyaspor (3-2), Elazığspor (3-0), Karşıyaka (5-0), Şanlıurfaspor (1-0), Orduspor (3-2), Gaziantep Büyükşehir Belediyespor (3-0) ve Manisaspor'u (6-1) mağlup etmişti. PTT 1'inci Lig'de geçen sezon İstanbul Başakşehir art arda 10 maç kazanmıştı.