Erkan Kart-Altınordu 2 kez geriye düşmesine rağmen sahadan 90+2'de Sertaç Çam'ın attığı gol ile 2-2 beraberlikle ayrıldı. Giresunspor'un golleri 62. dakikada Özgür Can Özcan ve 71. dakikada Igors Tarasovs'dan gelirken, Altınordu'nun golleri 69. dakikada Göksu Türkdoğan ve 90+2'de Sertaç Çam'dan geldi.

Stat: İzmir Atatürk

Hakemler: Mustafa Öğretmenoğlu, Candaş Elbil, Murat Ergin Gözütok

Altınordu: Erce Kardeşler, Kerim Alıcı, Ozan Tahtaişleyen, Yusuf Abdioğlu, Emre Kara, Sertaç Çam, Arif Morkaya (Dk. 82 Üstün Bilgi), Serkan Göksu, Erdoğan Yeşilyurt (Dk. 67 Abdulkadir Parmak), Umut Sözen (Dk. 67 Kenan Karışık), Göksu Türkdoğan

Giresunspor: Eser Altın, Berkan Yıldırım, Tarasovs, Özgür Yılmaz, Hüsamettin Tut, Abwo, Dodo, Recep Aydın (Dk. 88 Cihan Can), Volkan Okumak, Tomic (Dk. 60 Çağrı Bülbül), Özgür Can Özcan (Dk. 90 Guido Koçer)

Goller: Dk. 62 Özgür Can Özcan, Dk. 71 Tarasovs (Giresunspor), Dk. 69 Göksu Türkdoğan, Dk. 90+2 Sertaç Çam (Altınordu)

Sarı kartlar: Dk. 45+2 Tomic (Giresunspor), Dk. 75 Yusuf Abdioğlu, Dk. 90+3 Sertaç Çam (Altınordu)

Maçın dakikaları

7. Dakikada Volkan Okumak’ın uygun durumdaki şutunda kaleci Erce Kardeşler gole izin vermedi.

20. Dakikada ceza sahasına giren Emre Kara, kaleci Eser Altın’ın müdahalesiyle yerde kaldı, ancak hakem “devam” dedi.

24. Dakikada duvar pasında topla buluşan Kerim Alıcı vurdu, savuma son anda araya girip tehlikeli pozisyonu önledi.

29.Dakikada Sandro Nascimento’nun ceza sahası dışından vuruşu az farkla auta gitti.

35. Dakikada defansın uzaklaştırdığı topa Kerim Alıcı gelişine vurdu, top az farkla auta çıktı.

İlk yarı golsüz sonra erdi

60. Dakikada Recep Aydın’ın kornerinden gelen topa ceza sahası çizgisi üzerinden Özgür can Özcan vurdu, yandan aut.

62. Dakikada sol çaprazdan gelişen konuk takım atağında kaleci Erce Kardeşler’den seken topu Özgür Can Özcan tamamladı: 0-1.

70. Dakikada soldan gelişen Altınordu atağında sağ çaprazda topla buluşan Göksu Türkdoğan sert vurdu ve topu üst ağlardan fileler gönderdi: 1-1.

71. Dakikada Abwo’nun sağdan şutunda direkten dönen topu takip eden Igor Tarasovs meşin yuvarlağı kafa ile boş kaleye gönderdi: 1-2.

90 artı 2. Dakikada ceza sahasında oluşan karambolde sağ çaprazdan Sertaç Çam vurdu ve skora bir kez daha denge geldi: 2-2.

Maç notları:

2016-2017 Sezonu PTT 1. Lig'in ilk karşılaşmasında İzmir Atatürk Stadı'nda oynanan Altınordu-Giresunspor maçında futbolseverler karşılaşmaya fazla ilgi göstermezken Kapalı tribünde yaklaşık 350 Altınordu taraftarı yer alırken, kale arkası tribününde 80 kadar Giresun seyircisi takımlarını destekledi. Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, Giresunspor karşısında ilk 11'de takıma yeni katılan oyunculardan Adana Demirspor'dan stoper Ozan ve Umut ile Kocaeli Birlikspor'dan gelen sağ kanat oyuncusu Sertaç ilk 11'de görevlendirilirken, diğer yeni transferlerden orta saha oyuncusu Kenan, santrafor Üstün, kaleci Murat ve kanat oyuncusu Abdülkadir yedek kulübesinde yerini aldı. Altınordu da daha önce 3. Lig ve 2. Lig'de iki şampiyonluk yaşayan sol bek Gökhan Yılmaz, kiralık olarak forma giydiği Giresunspor'da eski takımına karşı yedek soyundu. Karşılaşma öncesi eski takım arkadaşlarıyla hasret gideren Gökhan, geçtiğimiz sezon devre arasında Süper Lig ekiplerinden Antalyaspor'a transfer olmuştu.
Müsabaka öncesi iki takım futbolcuları ve hakemler sahaya, '15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Saygı ve Minnetle Anıyoruz' yazılı pankartla çıktı. Şehitler anısına 1 dakika saygı duruşunda bulunuldu. Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, maçtan önce Giresunspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan'a başarı dileklerinde bulundu.