Adana Demirspor'dan transfer edilen 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, futbola başladığı Altay'dan 16 yaşında amatörken Osmanlıspor'a transfer olduğunu hatırlatarak, "10 yıl aradan sonra Altınordu'ya gelerek İzmir'e döndüğüm için sevinçliyim. Doğduğum ve büyüdüğüm kentte profesyonel olarak forma giymek bana 26 yaşımda nasip olacak. Bugüne kadar hiç şampiyonluk yaşamadım. Bir ilki evimde gerçekleştirmek istiyorum" dedi.

Ankaragücü, Kayserispor, Kardemir Karabükspor, Manisaspor ve Adana Demirspor'da da görev yapan Umut Sözen, alt yaş gruplarında 73 kez ay yıldızlı formayı giyerken, Süper Lig'de 36, PTT 1'inci Lig'de 40 maça çıktı. Adana Demirpor formasıyla 2 kez play off heyecanı yaşayan Umut, "Zaman zaman yaşadığım sakatlıklar performansımı olumsuz etkiledi. Altınordu benim kariyerime yeniden başlayabileceğim bir kulüp. Bu sezonu çıkışımın ilk adımı olarak görüyorum. Takımdaki arkadaşlık ortamı çok iyi. Burada başarılı olamazsak hatalı biz oluruz. Yolumuzun sonu inşallah Süper Lig olur" yorumu yaptı.

BERABERLİĞE ABONE

Altınordu, Hollanda kampında oynadığı 3 hazırlık maçından da beraberlikle ayrıldı. İlk özel randevuda SC Cambuur ile 0-0 berabere kalan Altınordu, FC Den Bosch ile 1-1, son olarak FC Oss ile 2-2 berabere kaldı. Kampı yarın noktalayıp İzmir'e dönecek kırmızı lacivertliler, çarşamba günü Selçuk Efes Tesisleri'nde yeniden çalışmalara başlayacak.