Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktıktan sonra Alsancak Tren Garı karşısındaki Sait Altınordu Meydanı'nda yer alan heykelin açılışına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, Kulüp Başkanı Seyit Mehmet Özkan, teknik heyet, A Takım ve altyapı oyuncuları, yöneticiler ve taraftarlar katıldı.

Soyadı Kanunu çıkınca kulübünün ismini kendisine soyadı olarak alan Sait Altınordu'nun kırmızı lacivertli formayı 27 yıl boyunca aralıksız giyerek rekor kırdığını hatırlatan Başkan Özkan, "Fenerbahçe ve Galatasaray gibi kulüplerden teklif almasına rağmen İzmir'de kalmayı tercih etti. Herşey para değil. İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu olmak ve Sait Altınordu bizim en önemli iki değerimiz" dedi. Aziz Kocaoğlu ise meydanda yapılacak düzenlemenin ardından heykeltıraşlar Zafer Dağdeviren, Ali Yaldır ve Derya Ersoy'un yaptığı heykelin kaidesinin de yenileneceğini açıkladı.

ZORUNLU DEĞİŞİM

PTT 1. Lig'de pazar günü evinde Manisaspor'la karşılaşacak Altınordu'da Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, ilk 11'de 2 zorunlu değişiklik yapacak. Gaziantep BŞB deplasmanında dördüncü sarı kartını görerek cezalı durumuna düşen Yusuf Akyel ile kupadaki Fenerbahçe maçında sağ ayak bileğinden sakatlanan Halil İbrahim bu müsabakada forma giyemeyecek. Bileğinde ödem tespit edilen Halil İbrahim'in, Samsunspor deplasmanına yetişmesinin de zor olduğu öğrenildi. Bu iki oyuncunun yerine Taha ve Mertan'ın şans bulması bekleniyor.