Son yapılan genel kurulda şirketleşme kararı alan İzmir'in köklü kulüplerinden Altınordu'nun çoğunluk hisselerini alması  gündemde olan Seyit Mehmet Özkan, projeleriyle ilgili açıklamalar yaptı.
Özkan, yaptığı yazılı açıklamada, genel kurulun aldığı kararla Altınordu camiası için önemli bir adım atıldığını belirterek, şunları kaydetti:
"Bize güvenen Altınordu camiasına teşekkür ederim. Altınordu camiası önümüzü açarsa bir elimize Türk bayrağı, diğerine Altınordu bayrağı alarak, bu armayı daha ileriye taşımak için yemin edeceğiz. Her ne olursa olsun, bize koşulsuz kucak açan Altınordu camiasına namus ve şeref sözümüzdür ki, Altınordu daima en üst ligde olacaktır. Altınordu, Cumhuriyetimizle yaşıt. Bu markanın ismi, logosu, renkleri ve yeri, asla ve asla değişemez. İlk yıl hedefimiz düzen kurmak olacaktır. İlk 5 yılın sonunda TFF 1. Lig, ikinci 5 yıl sonunda Süper Lig'i hedefliyoruz. Fakat acele yok. Sabırla, planla, programla, üretmekle, istikrarla bunları başaracağız."
        
Takım yapılanması
Kulüp bünyesinde yeni bir futbol akademisi kurulacağını belirten Özkan, amaçlarının her profesyonel ligde yarışmacı bir ekip oluşturmak olduğunu, Altınordu'nun bu yarışmacı grubun her zaman en üstündeki takım olacağını iddia etti.
Özkan, akademiden yetişen seçkin oyuncuların Altınordu'da oynayacağını ve takımın dış transfere açık kalacağını ifade ederek, "Bir alttaki takım, akademi mezunu ve Avrupa'da yaşayan gurbetçilerimizden kurulacak. Diğer ikisi, sadece akademi patentli sporculardan oluşacak. Altınordu'nun yeni teknik direktörü Bucaspor Futbol Akademisi patentli Hüseyin Eroğlu olacak. Türk futboluna Sait Karafırtınalar'dan sonra, yeni, genç bir teknik direktör armağan edeceğiz" dedi.
Eroğlu'nun yardımcılıklarını Ufuk Kahraman ve Hüseyin Yenikaya'nın yapacağını, Sezgin Takmaz'ın ise performans geliştirme ve analiz antrenörü olarak görev yapacağını kaydeden Özkan, yeni yapılanmada Murat Dizdar'ın sportif menajer olacağını bildirdi.
Sedat Gündoğdu'nun genel kaptan olacağını kaydeden Özkan, Sinan Bezircilioğlu'nun profesyonel takım yöneticisi olacağını, eşini ikna etmesi durumunda ise halkla ilişkiler ve tanıtım görevini de Altınordu'nun eski başkanlarından Orhan Görücüoğlu'nun oğlu İbrahim Görücüoğlu'na vereceklerini söyledi.