FC Liverpool, Manchester City, Arsenal, FC Chelsea, Real Madrid, Rapid Wien, Benfica, F.C Bayern Münih, Werder Bremen, FC Zurih ve Hoffenheim gibi 29 kulübün yer aldığı FIM, bir çok kıta ve ülkede engelliler, yardıma muhtaç insanlar ve savaş mağduru çocuklar ile ilgili projeler düzenliyor.

Son olarak Filistinli çocukları İsrailli çocuklarla bir araya getirip futbol oynatmasıyla gündeme gelen FIM'ın CEO'su Hanspeter Rothmund ile FIM Danışmanı Prof.Dr.Jürgen Buschman, İzmir'de Altınordu Başkanı Seyit Mehmet Özkan ile bir araya gelerek üyelik teklifinde bulundu.

Altınordu'nun sosyal etkinlik ağının güçlü olduğunu belirten Rothmund, "Hem futbol altyapısına, hem de sosyal etkinliklere önem veren bir Türk kulübü olduğunu bilmiyorduk. Altınordu ile Almanya temsilciniz Yasin Özçelik sayesinde tanıştık. Gördüklerimiz karşısında çok şaşırdık. Futbolun sahada oynanandan fazlası olduğunu gösterip birlikte büyüyeceğiz" dedi.

Alman Milli Takım teknik direktörü Joachim Löw'ün scout ve analiz başdanışmanı olan Buschmann, projelerle engelli ve savaştaki insanlara destek olmaya çalıştıklarını, Altınordu'nun da Avrupa kulüpleriyle aynı düzeyde olduğunu dile getirdi. Daha iyi bir dünya için oluşuma katılacaklarını anlatan Başkan Özkan ise çocuklara futbol dışında da eğitim vermeleri gerektiğini kaydetti.