Tesisteki kantinin geçtiğimiz sezonun devre arasından bu yana faaliyet göstermemesi yüzünden stada gelen seyirciler kelimenin tam anlamıyla aç ve susuz kalıyor. Son olarak dün TFF 1'inci Lig'de oynanan Altınordu-Giresunspor karşılaşmasında sıcaktan bunalan yaşlı bir Altınordulu taraftarı fenalık geçirirken, yaşananlara sosyal medyada tepki gösteren taraftarlar, "Stada su şişesiyle giremiyoruz. Su almak için dışarı çıkmamıza da izin verilmiyor. Stadyumu geçtik, suya bile muhtaç kaldık" yorumları yaptı.

Yaşlılar kadar çocukların da su ihtiyaçlarını karşılayamadıkları için mağdur olduklarını söyleyen futbolseverler, "Kimsenin yaşlılarımızın ve çocuklarımızın sağlığıyla oynamaya hakkı yok. Yetkililer İzmir'e yakışmayan bu ayıba bir an önce son vermeli" ifadelerini kullandı.

İzmir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yetkilileri ise kantin işletmesine hiç kimsenin talip olmadığını açıkladı. Yetkililer, konuyla ilgili olarak şu bilgiyi verdiler:

"Göztepe ve Altınordu, iç saha maçlarını Yeni Bornova Stadı'nda oynayacak. Bu yüzden kantine talip olan yok ve ihale yapamıyoruz. Müdürlüğümüzün kantin işletmesi yasal olarak mümkün değil. Günlük kantin işletmesi için bir başvuru oldu ancak  komisyonunun belirlediği kira yüksek gelince vazgeçtiler."