Kupada bu sezonun ilk 6 maçın 4'ünü deplasmanda oynama dezavantajı bulunan Karşıyaka, Buducnost'un ardından dün akşam Letonya'da Ventspils'i mağlup ederek grupta ikinci sıraya yükseldi. Temsilcimiz Eurocup'ta 5 Kasım'da Gora'yı ağırlayacak.

Bu sezon sahne aldığı her kulvarda fırtına gibi esen Pınar Karşıyaka, Ventspils galibiyeti ile 10'da 9'luk müthiş bir seri yakaladı. Lider tamamladığı Türkiye Kupası A Grubu'nda Eskişehir Basket, Trabzonspor ve Banvit'i yenen Pınar Karşıyaka, Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde son şampiyon Fenerbahçe Ülker'e şans tanımadı. Yine lider olduğu Türkiye Basketbol Ligi'nde Banvit, Eskişehir Basket ve Torku Konyaspor'u yenen İzmir temsilcisi sezonun tek yenilgisini iki uzatmaya giden maçta PAOK'tan aldı.

BİSİMKİLER ZİRVEDE

Pınar Karşıyaka'nın süper silahları Bobby Dixon ve Juan Palacios, Eurocup'ta oynanan ilk 3 maç sonunda istatistiklere damgasını vurdu. Kolombiyalı pivot Palacios, 9.3 ortalamayla ribaund krallığında ilk sırada yer alırken, en değerli oyuncu değerlendirmesinde dördüncü basamakta bulunuyor. Sayı krallığında Dixon 3 maçta 22 sayı ortalamasıyla ikinci, Palacios, 20 ortalamayla dördüncü durumda.

TRT'YE TEPKİ VAR

Pınar Karşıyaka'nın deplasmanda oynadığı Ventspils maçını yayınlayan TRT Spor, yeşil kırmızılı taraftarlardan büyük tepki aldı. Letonya rejisi molalarda gösteri yapan ponpon kızları ekrana getirirken, TRT ise her defasında maçı yorumlayan Doğan Hakyemez'in sözlerini keserek tanıtım girdi. Karşıyaka taraftarları sosyal medyada olaya tepki gösterdi. Bu arada Letonyalı bir basketbolsever açtığı, "Happy Republic Day Turkey" (Cumhuriyet günün kutlu olsun Türkiye) yazılı pankartla, Karşıyakalı oyuncular ve teknik heyetle fotoğraf çektirdi.

TAKIMLAR                        O    G    M    A    Y     P

-------------- - - - - - -

1. Lokomotiv Kuban           3     3    -   256 184  6

2. PINAR KARŞIYAKA         3     2    1   244 238  5

3. PAOK                            3     2    1   218 234  5

4. Buducnost Voli              3     1    2   244 240  4

5. BK Ventspils                  3     1   2   214 228 4

6. Stelmet Zielona Gora     3     -    3   220 272 3