Dün akşam Beşiktaş Türkiye'ye büyük bir gurur yaşattı. Liverpool ile karşılaşan Beşiktaş, normal maç süresini 1-0 üstünlükle tamamladı. Uzatmalarda da gol gelmeyince penaltılara gidildi. Penaltılarda 6-4 üstünlüğünü sağlayan Beşiktaş bir üst tura geçmeyi başardı. Beşiktaş'ın bu başarısı üst üste kötü olaylar yaşalan Türkiye'de büyük bir sevinç yaşattı. Sadece Beşiktaş taraftarı değil tüm Türkiye tek yürek olup Beşiktaş'ın galibiyetini kutladı.

Liverpool'un 1-0 üstünlüğüyle tamamlanan ilk maçın rövanşında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmanın normal süresi 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğü ile tamamlandı. Beşiktaş'ın golünü 72. dakikada Tolgay' kaydederken, uzatma dakikalarında gol olmayınca penaltı atışlarına geçildi. Penaltılar sonunda rakibine 6-4 üstünlük sağlayan Beşiktaş, son 16 turuna yükseldi.

UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 tur maçlarının kuraları yarın çekilecek. İsviçre'nin Nyon kentinde yarın TSİ 14.00'te gerçekleştirilecek kura çekimine katılacak 16 takım, bu akşam oynanan rövanş maçların ardından kesinleşti.

Kupanın son 16 turunda ilk maçlar 12 Mart, rövanşları ise 19 Mart tarihlerinde oynanacak.

BEŞİKTAŞ'IN MUHTEMEL RAKİPLERİ

Liverpool'u eleyerek tarihi bir başarı elde eden Beşiktaş'ın rakibi yarın belli olacak. UEFA'nın merkezinin de bulunduğu İsviçre'nin Nyon şehrinde saat 14.00'de çekilecek kura çekiminde siyah-beyazlı ekibin rakibi belli olacak.

Seribaşı takımın olmayacağı kura çekimine İtalya'dan 5, Rusya, Ukrayna ve İspanya'dan 2, İngiltere, Belçika, Almanya, Hollanda ve Türkiye'den ise birer takım katılacak. Kura çekilişine şu takımlar katılacak.

Beşiktaş
Dinamo Moskova (Rusya)
Zenit St. Petersburg (Rusya)
Dinamo Kiev (Ukrayna)
Dnipro (Ukrayna)
Inter (İtalya)
Fiorentina (İtalya)
Napoli (İtalya)
Torino (İtalya)
Roma (İtalya)
Ajax (Hollanda)
Villarreal (İspanya)
Sevilla (İspanya)
Everton (İngiltere)
Club Brugge (Belçika)
Wolfsburg (Almanya).


Demba Ba: Takımımla gurur duyuyorum

Beşiktaş'ın Senegalli futbolcusu Demba Ba, taraftarın büyük desteğiyle Liverpool'u elediklerini söyledi.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Beşiktaş'ın Liverpool'u 5-4 mağlup ettiği UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demba Ba, "Takımımla gurur duyuyorum. En fazla da taraftarımla gurur duyuyorum. Gerçekten bize çok büyük fayda sağladılar ve bizi buraya getirdiler. Allah'a şükürler olsun. Kupanın en zor rakiplerinden birisini eledik. Gücümüzü herkese gösterdik. Bundan sonraki turda da kim gelirse gelsin elimizden gelenin en iyisini yapacağız" dedi.

Olcay Şahan da üçüncü turda hiçbir takımın kendileriyle eşleşmek istemeyeceğini ifade ederek, "İnançlı çıktığımız maçta hak ederek turu geçtik. Deplasmandaki maçta da çok iyi performans göstermiştik. Taraftarımıza teşekkür etmek istiyoruz. Onların da desteğiyle 120 dakika yorulmadık, herkes mücadele verdi. Tur atladığımız için çok mutluyuz. Bu turdan sonra kura çekiminde kimsenin bizi istemeyeceğini düşünüyorum. Rakip takımların bizden korkacağını düşünüyorum. O yüzden hangi takım olacağı bizim için fark etmez" diye konuştu.

Veli Kavlak ise şunları söyledi:

"İnanılmaz mutluyuz. Biz futbolcular için en büyük başarımız diyebilirim. Bu geceyi kimse unutmayacak. Taraftarımıza ve camiamıza armağan olsun. Bilic de penaltı atışları öncesinde bizi saha içinde topladı ve 'Ne olursa olsun siz benim için kahramansınız. 120 dakika oyunu domine ettik. Artık baskı falan hissetmeyin, ben sizinle gurur duyuyorum' dedi."

Beşiktaş'tan zafer selfiesi

UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçında Liverpool'u penaltılarda 5-4 mağlup eden Beşiktaş'ta büyük sevinç yaşanıyor.

Liverpool'u mağlup ettikten sonra saha içinde eğlenip selfie çeken siyah-beyazlı futbolculardan Olcay Şahan, ''Hi Liverpool, this is Beşiktaş! Bağırın ulan Beşiktaş diye. Arkamızda bu taraftar oldukça, kimse bizim bileğimizi bükemez'' ifadelerini kullandı.

Olcay'ın Instagram hesabından yaptığı bu paylaşım, takipçileri tarafından büyük beğeni aldı.