Henüz 2013-2014 sezonunda Altınordu'nun Bölgesel Amatör Lig'deki pilot takımı Gümüşordu'da forma giyen 20 yaşındaki stoper, iki sezon PTT 1'inci Ligi'nde oynadıktan sonra inanılmaz bir sıçramayla dünyanın en zorlu ve kaliteli liglerinden Bundesliga'ya transfer olmayı başardı. Gümüşordu'nun 21 Nisan 2014'te Somaspor'a deplasmanda 4-2 yenildiği maçta son kez amatör bir futbolcu olarak sahaya çıkan Çağlar'ın 763 gün sonra Almanya'nın en üst ligine gitmesi, otoriteler tarafından "mucize" olarak değerlendirildi.

SC Freiburg'la doğum günü olan 23 Mayıs'ta resmi sözleşme imzalayan Çağlar; Altınordu, İzmir ve PTT 1. Lig'den Bundesliga'ya giden ilk Türk futbolcu oldu. Türkiye'nin, İngiltere'ye 2-1 yenildiği hazırlık maçının ardından Almanya'ya geçen ve 5 saat süren sağlık kontrolünün ardından 5 yıllık sözleşme imzalayan milli futbolcu, şöyle dedi:

"Amatör kümeden bu noktaya gelmemde başta Başkanımız Seyit Mehmet Özkan, genel kaptanımız Sedat Gündoğdu ve teknik direktörüm Hüseyin Eroğlu yönetimindeki teknik heyetimiz olmak üzere Altınordu çatısı altındaki herkesin büyük emeği var. Onlara çok teşekkür ediyorum. Freiburg'ta yepyeni bir kariyere başlıyorum. İlk maçıma çıkmak ve formayı giymek için büyük heyecan yaşıyorum."

EKİP ÇALIŞMASI YAPILDI

Çağlar Söyüncü'nün, Gümüşordu'dan Bundesliga ekiplerinden SC Freiburg'a uzanan transfer öyküsünün arkasında gerçek bir ekip çalışması yer alıyor. Teknik direktör Hüseyin Eroğlu, Gümüşordu döneminde Çağlar Söyüncü'nün her maçını takip etti ve sürekli yeni programlarla genç stoperi Altınordu A Takımı'na hazırladı. 2014-15'te zaman zaman Altınordu A Takımı'nda şans bulan, 2015-16'da takımın bankolarından biri olan Çağlar için bu kez Altınordu'nun Almanya sorumlusu Yasin Özçelik devreye girdi. Özçelik, Bundesliga ekiplerinin temsilcilerini İzmir'e getirip sunumlar yaparak oyuncunun maçlarını canlı olarak izlettirdi. Altınordu'nun Medya İlişkileri, Sportif Etkinlikler ve Hukuk Bölümleri koordineli bir çalışma ile Çağlar'ın transfer sürecini yürüttü. Son bölümde menajer Ömer Uzun, ilişkilerini kullanarak transferde önemli rol oynadı. Altınordu, Freiburg'dan Çağlar için 2.5 milyon Euro bonservis bedeli, üçüncü bir kulübü satışından ise yüzde 30 pay alacak.