Yenişehir Mahallesi'nde lüks villaların bulunduğu Esnaf Sitesi içerisinde açılan Laodikya Kilisesi, tartışmalara neden oldu. Başpastörlüğünü yapan İsmail Serinken tarafından yeri satın alınarak açıldığı öğrenilen kiliseye, Denizli'nin antik kentlerinden olan Laodikya'nın adı verildi. Ağustos ayında ayinlerin başlayacağı kilise, Denizli Belediye Meclisi'nde de MHP'li üyeler tarafından gündeme getirilerek, kilisenin kimler tarafından izin verilerek açıldığı tartışıldı.

"BELEDİYENİN BİLGİSİ YOK"

MHP'li Belediye Meclis Üyesi İbrahim Açıkgöz, Denizli'de bir kilisenin açıldığını basından öğrendiklerini ve bu kilisenin nasıl açıldığını öğrenmek istediklerini belirtti. Meclis Başkanı Şamil Çınar ise kilisenin kimler tarafından açıldığını bilmediklerini konuyla ilgili Denizli Belediyesi'nin de bir bilgisinin olmadığını belirtti.

SİTE YÖNETİMİ KAPATILMASI İÇİN DİLEKÇE VERDİ


Başpastörlüğünü aslen Denizlili olan ve üniversite yıllarında Hristiyanlığı seçen İsmail Serinken'in yapacağı kilise, Esnaf Sitesi'ndeki bir villada açıldı. Kilisenin siteleri içerisinde bulunduğunu basın yayın organlarından öğrendiklerini belirten Esnaf Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kaygın, "Dinlere karşı saygılıyız ama bizlerden izin alınmadan böyle bir şeyin yapılması bizi üzmüştür" dedi. Bu duruma sitede oturan vatandaşların tepki gösterdiğini belirten Kaygın, "Haberleri gören vatandaşlar bizlere tepki gösterdi. Bizde site yönetimi olarak kilisenin kapatılması için Denizli Valiliği ile Denizli Belediyesi'ne dilekçe gönderdik. Yetkililerin bir an önce konuya müdahale etmesini istiyoruz" diye konuştu. Site sakinleri de, kilise istemediklerini söyledi.

"DENİZLİ'DEKİ HRİSTİYANLARIN İBADET YERİ"

Kilisenin başpastörlüğünü yapacak olan İsmail Serinken kilise açılışında yaptığı açıklamada, "İki yıldır Denizli’ye kilise açma çalışmalarımız sürüyordu. Yerel yöneticiler yer göstermemiz konusunda yardımcı olacaklarını bildirmişti. Esnaf Sitesi’nde bir yer bulduk ve mülkiyetini alıp kilise olarak düzenledik. Denizli’de yaşayan Hıristiyanların da ibadet yerleri oldu" demişti.