Elazığspor'la 2-2'lik beraberlik, 2-0'lık Adanaspor galibiyeti ve Şanlıurfaspor 1-1 berabere kaldıkları müsabakalardaki performansın olumlu olduğunu, ancak kendilerini daha da geliştermeleri gerektiğini ifade eden Metin Diyadin, şöyle dedi:

"İzmir'deki stat sorunu yüzünden Elazığ ile Bursa'da oynayıp Adanaspor ve Şanlıurfaspor'la deplasmanda karşılaştık. Kentimizde hiçbir maça çıkamadık. Aldığımız 5 puanı kazanç olarak değerlendiriyorum. Tek eksiğimiz hızlı olamamak. 1 haftalık arada bu sorunu çözeceğiz. İlerleyen zamanlarda Göztepe'nin gücünü herkes görecek."

Son 10 yılın en çekişmeli ligini geçireceklerini vurgulayan Metin Diyadin, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizimle birlikte en az 6 takım sezon sonuna kadar zirveyi kovalayacak. Yabancı kontenjanının artması, kulüplerin yatırımlarının çoğalması, zorluk seviyesini yükseltti. Biz farkımızı ortaya koyup şampiyonluğu kucaklamak istiyoruz. Bir an önce taraftarımızın karşısında sahaya çıkmayı istiyorum. Onların desteği, fark yaratmamızı sağlayacak."

Tüm transferlerin program dahilinde yapıldığını bildiren Metin Diyadin, "Göztepe kimsenin önerisiyle futbolcu almadı, almayacak. Teknik ekibimizin takip ettiği, tanıdığı ve izlediği isimleri takıma kazandırdık. Oyuncularımızın hepsi Göztepe'ye en iyi şekilde hizmet edecektir. Gelen ve kalanlara kefilim" yorumunu yaptı.