Fransa, Sırbistan, Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nde 15'e yakın oyuncu belirlediklerini ifade eden Diyadin, "Özellikle genç isimlerin maliyeti çok yüksek. Türk lirası ile milyonları bulabiliyor. Ayrıca birçok isim Türkiye'de futbol oynamaya sıcak bakmıyor. Hele ki PTT 1'inci Lig'e gelmek isteyen neredeyse yok gibi. 20-24 yaş aralığındaki verimli futbolcuları buraya getirmek çok zor. Bütçeyi zorlayacak paralar talep ediliyor. Yurt içinde kafamızda belirlediğimiz isimler var. Onları kadromuza katmak zor olmayacak. Ancak yurt dışında bu iş hiç de kolay görünmüyor" diye konuştu.

Pazartesi günü İzmir'e döneceğini ifade eden Diyadin, "Yabancı alırken oyuncunun sürekliliğini, karakterini ve yeteneğini gözlemliyorum. Yaşı ilerlemiş futbolcuları tercih etmekten uzak duruyorum. Elbette tecrübeli isimlere de yöneleceğiz. Ancak, 6 yabancı alacaksak bunların 4'ü genç ve gelecek vaat eden oyuncular olmalı" dedi.

Bir süredir adı Göztepe ile anılan Osmanlıspor'un sol beki Bilal Aziz'i takımda görmek istediğini sözlerine ekleyen Metin Diyadin, bu oyuncuyla herhangi bir anlaşma yapılmadığını söyledi. Diyadin, "Bilal benim düşündüğüm futbolculardan. Her teknik adam onun gibi bir futbolcuyu kadrosunda görmek ister" yorumunu yaptı.