Fatih Terim TRT muhabirinin sorduğu soruya 'TRT'nin bundan sonra sorularını yanıtlamam, sorularını cevaplamayacağım ve röportajlarına gitmeyeceğim' şeklinde cevap verdi. Terim, TRT'deki bir programda tarih profesörü tarafından istifaya davet edilmişti.

İŞTE FATİH TERİM'İN AÇIKLAMALARI:

"Güzel maç oldu. Ümit ederim bu bize yeter. Oyuncularımı kutluyorum herkesin istediği buydu, bize yakışan buydu, ümit ederim sonucu bize tur geçmeye yeter. O zaman daha anlamlı olur.

Ama ne olursa olsun ülkedeki herkes kendi milli takımlarıyla gurur duymuştur bu gece, en azından bir kısmı. Turnuva başından beri konvoy halinde Fransa'da geziyorsanız bunu milli takımın burada olmasına borçluyuz. Turnuvalarda olmamız gerektiğini işaret ediyorum sürekli. En büyük netice buralarda olmak. Takımın başarısını herkes ister ama bazen olmuyor. Tebrik ediyorum oyuncularımı böyle bir dönüş olması gerekiyordu.

Bizim en önemli özelliğimiz buraya kattığımız yüreğimiz. Açıkçası 2-0'a çok konsantre olmuştuk. 4'ü bulup garantileyebilirdik ama önceki maçlar ve kamuoyundaki baskı acaba kaybedebilirmiyize götürdü oyuncuları. Yoksa hiç birini beklemeden en öne geçebilirdik ama Allah'a şükürler olsun ki bu kadar şeyin altından kalktık. Kolay değildi, oyuncularımı bir daha kutluyorum. Bundan sonra ümit ederim ilk 2 maçta oynadığımız gibi oynamayız.

"UEFA'YA BİZ BİTTİ DEMEDEN BİTMEZ DEMEK LAZIM"

Yarını beklemeyebilirdik ama belli ki çok hırpalanmıyız, fikren ve psikolojik olarak. Bu güveni ancak kazanarak alabilirlerdi. Hakikaten iyi işler yaptılar. Ne olursa olsun Hırvatistan'a geriden gelip 2 gol atmış, bir Çek takımından bahsediyoruz. Özellikle son 15-20 dakika pozisyon vermemek önemli bir durumdu. Demek ki kafamdaki 3-4-3'te olabilir bazen demek ki. Emre heyecanlandı eve İspanya maçında koymadım çünkü kaybedebilirdik.

Burada kurtarıcı gibi gelmesi çok önemliydi. Burak da müthiş mücadele etti ilerde. Takım olarak savunmayı çok iyi yapıp çabuk çıkmayı, Oğuzhan'ın girmesiyle daha iyi pozisyonlar bulan ve zaman zaman defans yapmak zorunda kalan bir oyun oynadık. 2008 gibi olabilir çünkü şuanda daha rahatız daha güvendeyiz. Bir takım problemlerimiz var ama bunu sanki daha çabuk halledebiliriz. Biz iyi bir takımdık takımlığımızı kaybetmiştik bugün tekrar bulduk. Bugün tam bir takım ruhu vardı. Eğer çıkarsak Allah nasip ederse. Gidicez gibi geliyor bana. Katılırsak biz turnuvaya yeniden başlamış gibi olucaz. Buradan gidersek üzülürüm. Belki şey demek lazım. Biz bitti demeden bitmez demek lazım UEFA'ya"

TERİM'DEN TRT'YE AMBARGO

Fatih Terim, TRT’nin sorularını bundan sonra cevaplamayacağını söyledi. Basın toplantısında konuşan deneyimli çalıştırıcı, “Ben TRT’nin sorularını cevaplamıyorum, bundan sonra röportaja da gitmiyorum. Bundan sonra da öyle bir niyetim yok” diye konuştu.

MAÇ ÖNCESİ DE YANIT VERMİŞTİ

Terim, maç öncesi konuşmasında da Milli Takım'ı TRT'deki canlı yayın programında eleştiren tarih profesörü Ahmet Şimşirgil'e yanıt vermişti. Terim şöyle tepki göstermişti: "TRT ülkemizin televizyonu değil mi? Bu da ülkenin takımı. Spor konusu olmayan bir programında tarih profesörü çıkıyor bana ve takımıma olmadık şeyler söylüyor. Koca tarih profesörü. Koca derken, tarihin büyüklüğünü söylüyorum. TRT'den bahsediyorum ve yayıncı kuruluşumuz. Bir çok akademisyen dostum var. Sohbet ortamında bu benim alanım değil diyen bir çok akademisyen dostum var. Biri çıkıyor, bu da TRT'de. Tarih programında 'milli takım bir an önce dönmeli' deniyor.  Sen de diyorsun ki hocam neden suratınız asık diyorsunuz. Esasında gülünecek şeyler ama gülemiyoruz" diye konuşmuştu.

İŞTE TERİM'İ KIZDIRAN SÖZLER

Türk Milli Takımı'nın  İspanya'ya 3-0 yenilmesinin ardından TRT 1 ekranlarında ilginç bir olay yaşanmıştı. Gündem Ötesi programında konuşan Marmara Üniversitesi'nde görevli tarihçi Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Fatih Terim'e istifa çağrısında bulunmuştu. İşte Ahmet Şimşirgil'in o sözleri:

"İnsan coşmak sevinmek istiyor ama daha üzüntüsü heyecanı görememek gayreti görememek. Millet gayretli heyecanlı ama o gayreti oraya çıkanlardan görmek istiyor. Siz seçilmiş insanlarsınız. Hani derler ya kanının son damlasına kadar siz de terinizin son damlasına kadar mücadele etmelisiniz. Bu üzüyor, bunu görememek üzüyor. Yenilebilirsin, ezilebilirsin ama insan der ki oynadı. Bu neyi gösteriyor biliyor musunuz. Ben mesela fetih de anlatırım Fatih Sultan Mehmet'i... Bizanslılar diyor ki İstanbul önüne geldiklerinde 70 bin kişi sinek vızıldasa duyarsınız. 70 bin kişi nerede duracağını nereye yerleşeceğini biliyor ve yarım saat içinde yerleşiyor. 2 senelik muazzam bir hazırlık var. Bizim ise acemiler mangası gibi. Karşıdaki adam nereye koşacağını biliyor akıl bu işte. Koşmakla değil. Akıl gittiği zaman koşmakla, hoplamakla, zıplamakla bir iş yapamazsın kardeşim. Tarihten anlayan futboldan anlar. Bizim futbolculara önce tarih okutacaksın, tarih. Okutacaksın ki o savaşlarda nasıl yeniyor nasıl oluyordu, tarihi bilmeyen adamdan futbolcu mu olur. Ben derim ki tarih ilmi faidesi herkese şamil olan bir ilimdir. Ulemanın zekasını arttırır. Bilmezsen 3 yersin gelirsin 5 yersin gelirsin.

Onların başlarındaki de orucunuzu sizin yerinize ben tutarım diyen bir antrenör. Neyin ne olduğunu bilmeyen insanlar olmayacak kardeşim bileceksin. Oraya para için mi çıkıyorlar. Bu yenilmek için çıkmaktır. Böyle bir oyun oraya hala transferini parasını düşünüyorsun. Ya milli maça çıkıyorsun hala da para alıyorsun. Onun aldığı para Türkiye'de yüz binlerce insana yetecek bir para."