Gülçin Karaegemen- 18 Temmuz'da Narlıdere Güven Erkaya Spor Salonu'nda 5 Türk ve 5 yabancı dövüşçü karşı karşıya gelecek. Müthiş bir çekişmeyle geçecek olan Fight Night Profesyonel Dünya Ünvan Kemer maçı (Kafes Dövüşü) İzmir'de bir ilk olma özelliğini taşırken, turnuvayı kazanan dövüşçü ödül olarak 10 bin TL kazanacak. 5 Türk sporcu arasında olan ve ülkemiz adına birçok şampiyonluk kazanan İzmir'li Atilla Delitürk (26) müsabaka öncesi mental olarak kendisini hazırladığını ifade etti. 18 Temmuz günü yapılacak olan turnuvayı kazanırsa aldığı ödülle 20 çocuğun sünnetini yaptıracağını söyleyen Delitürk, maç öncesi kendisini nasıl motive ettiğini ise şöyle anlattı: "Müsabaka öncesi mental olarak iyi durumda olmazsanız kazanmanız çok zor. Tabi fiziksel olarak yapmam gereken çalışmalarımı da eksiksiz olarak yerine getirmem gerekiyor ve bunları yaparken özellikle müzik dinleyerek kendimi besliyorum ve maça hazır hale geliyorum."

Tek hedefim rakibimi devirmek

Müsabakalar öncesi rutin antrenman programını ve müsabakalar yaklaşırken ki antrenman programınızı anlatan Delitürk, "Müsabakaya uzun bir zaman varsa rutin olarak haftada 4 gün tek idman yapıyorum. Müsabakaların yaklaşmasıyla birlikte idman sayım haftada 6 güne çıkıyor ve günde çift idman yapıyorum. Sabah idmanları genellikle kondisyon hız ve güç çalışmaları yaparak geçiyor. Akşam idmanları ise müsabakaya yönelik teknik idmanlarla geçiyor" diye konuştu. Müsabakaya çıkarken tek hedefinin rakibi devirip maçı galip olarak bitirmek olduğunu söyleyen Delitürk, ülkesine galibiyet  armağan etmek istediğini ifade ederek, "Ayrıca her maça ekstra bir konsantrasyonla hazırlanıyorum ve rakiplerimin ismimi duyduğunda çekineceği bir dövüşçü olmak istiyorum" dedi.

Müsabakanın organizatörü Kemal Ay ise, "Bireysel sporlarda sporcularımız tamamen kendi imkanları ve sponsorları dâhilinde hareket edebiliyor. Yetenekli birçok gencimize elimizi taşın altına koyarak bizler destek oluyoruz. Başarılı sporcular ve spor ahlakıyla yetişmiş bir nesil için yetkili mercilerden gerekli desteği bekliyoruz" diye konuştu.