Ülkemizde top koşturduğu önceki 3 sezonda ailesini Türkiye'ye getirmeyen Gekas'ın, ilk kez bu sezon eşi Vasso Gekas ile biri erkek, diğeri kız olan ikizleri Nikolaos ve Mikaela-Lamprini'yi de yanına aldı.

Ailesine İzmir'de ev kiralayıp kamplar dışında tüm zamanını eşi ile çocuklarına ayıran Gekas, geçen hafta yaptığı röportajda İzmir'i çok sevdiğini belirterek, "Ailem burada çabuk ısındı. Onların yanımda olması da performansımı olumlu yönde etkiledi" dedi. Yunanlı futbolcu, ısrarlarla rağmen eşi ve çocuklarıyla birlikte fotoğraf çektirmeye de yanaşmadı.

SÜPER LİG'E GEKAS DAMGASI

Fenerbahçe ağlarını iki kez sarsarak gündeme damgasını vuran Thefanis Gekas, 4 maçta attığı 6 golle krallık yarışında zirvedeki yerini sağlama alırken Türkiye'de forma giydiği son 4 sezon itibariyle, en skorer ikinci futbolcu unvanını kazandı. Son 4 sezonda Trabzonspor ve Galatasaray adına 55 gol kaydeden Burak Yılmaz'ın ilk sırada yer aldığı değerlendirmede Samsunspor, Torku Konyaspor ve Akhisar Belediyespor formaları altında oynadığı 54 maçta 39 gol kaydeden Gekas, 2'nci durumda bulunuyor. Yunanlı golcünün ardından 3'üncü sırada ise 38 kez gol sevinci yaşayan Fenerbahçeli Sow var.

GEKAS'IN TÜRKİYEDE'Kİ GOLLERİ

2011-12 Samsunspor ...................... 11 maç 8 gol

2012-13 Akhisar Belediyespor .......... 15 maç 12 gol

2012-14 Torku Konyaspor ................ 24 maç 13 gol

2013-14 Akhisar Belediyespor........... 4 maç 6 gol