Düşme hattıyla arasında 8 puan fark bulunan sarı kırmızılı ekip, son üç haftada play off mücadelesi veren Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'un yanı sıra direkt Süper Lig'e çıkma hesapları yapan Multigroup Alanyaspor (D) ve Kardemir Karabükspor ile oynayacak.

Göztepe bu maçları puansız bitirir, aynı periyotta 16'ncı sıradaki Denizlispor 9, 15'inci Şanlıurfaspor 7, 14'üncü 1461 Trabzon 6 puan toplarsa sarı kırmızılı ekip 2012-2012 sezonunda olduğu gibi PTT 1'inci Lig'e veda edecek.

Çok uzak görünen bu ihtimali düşünmek bile istemediklerini dile getiren Başkan Vekili Talat Papatya "Elbette bulunduğumuz konum hiç de arzu ettiğimiz gibi değil.

Süper Lig'i hedeflerken, bir anda hak etmediğimiz bir yerde bulduk. Ancak Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçını kazanarak alt grupla bağlarımızı koparacağız" dedi.

Karşıyaka maçından sonra bir düşüş yaşadıklarını kabul eden teknik sorumlu Mehmet Aurelio ise, "Son üç haftada takımımız kendisine yakışan bir oyun sergileyip, taraftarının gönlünü alacaktır" şeklinde konuştu. Öte yandan 1461 Trabzon karşılaşmasında gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Belçikalı golcü Björn Vleminckx Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçında forma giyemeyecek.