Erkan Kart-TFF 1. Lig'in 8. Haftası'nda Yeni Bornova Stad'ında oynanan  Göztepe Eskişehirspor karşılaşması konuk takımın sahadan çekilmesinden dolayı tamamlanamadı. 90 dakikası 1-1 biten maçın uzatma dakikalarında Jahovic’in galibiyet golünden sonra gol öncesi pozisyonda kendileri lehine fual ve kırmızı kart olması gerektiğini düşünen Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan takımını sahadan çekti. 25 dakika kadar soyunma odasında kalan Eskişehirsporlu futbolcular sahaya dönmesine ra ğmen karşılaşmanın hakemi Serkan Tokat, karşılaşmayı tatil etti.

TFF 1. Lig'in 8. Haftası'nda Eskişehirspor'u Yeni Bornova Stadı'ında konuk eden Göztepe, 90. Dakikada skoru 2-1 yapan golü kaydetti. Golden önce yaşanan posizyona sinirlenen ve lehlerine fual verilmesi gerektiğini düşünen Eskişehirspor Teknik Direktörü Alpay Özalan, takımını soyunma odasına girmesi talimatını verdi. Her iki takımın oyuncularının tansiyonu artırıcı hareketlerini araya giren yöneticiler ve teknik sorumlular engelledi. Konuk ekip soyunma odasına giderken Göztepeli futbolcular orta sahada toplanarak sonuçu beklediler. Eskişehirspor'un soyunma odasına girdikten 2 dakika sonra ekibiyle beraber soyunma odasına giden hakem yaklaşık 25 dakika sonra sahaya geri dönen Eskişehirsporlu futbolçulara aldırış etmedi ve maçı tatil ettiğini bildirdi.




Maç dakikaları:
5. Dakikada Bruno'nun kafa vuruşunda kaleci Günay'dan dönen topu Erkan Zengin tamamladı: 0-1. 11. Dakikada Mehmet Erdem'in Semih'e müdahalesinde hakem penaltı noktasını gösterdi, atışı kullanan Semih'in vuruşunu kaleci Günay gole izin vermedi. 29. Dakikada Emre Aygün'ün ortasında Adis kafayı vurdu top üst direğe çarparak dışarı çıktı.
 35. Dakikada Emre Aygün'ün pasında topla buluşan Jahovic ceza sahasına girerek yaptığı vuruşta Boffin çaresiz kaldı: 1-1. 90+1'de Halil'in kornerinde Leroy George'nin ortasında Jahovic meşin yuvarlağı kafayla ağlara gönderdi: 2-1.Göztepe'nin uzatma dakikalarında attığı golden sonra ortalık karıştı.Maçın uzatma dakikalarında Göztepe'nin golünden hemen önceki pozisyonda Göztepeli Leo Schwechlen'in gole giden Axel Meye'ye faul yaptığını ve kırmızı kartla oyundan atılması gerektiğini savunan Eskişehir Teknik Direktörü Alpay Özalan, karşılaşmanın bitiş düdüğünü beklemeden futbolcularını soyunma odasına gönderdi. Bu sırada Eskişehirsporlu ve Göztepeli futbolcular arasında da çıkan olaylar güclükle önlendi. Hakem Serkan Tokat, güvenlik çemberine alınırken Göztepeli futbolcular ve hakemler uzun süre sahada bekledi. Eskişehirsporlu futbolcuların yaklaşık 25 dakika sonra sahaya çıkmasına rağmen, hakem Serkan Tokat soyunma odasından çıkmadı ve maçı tatil ettiğini bildirdi.




Talimatname açık

Göztepe ile Eskişehirspor arasında tamamlanamayan maçla ilgili olarak Türkiye Futbol Federasyonu'nun( TFF) vereceği karar merakla bekleniyor.. Eskişehirspor'un, Göztepe'nin uzatma dakikalarında attığı golden sonra sahadan çekilmesi ve soyunma odasına gitmesi üzerine tatil edilen maçta yaşanan durum, Futbol Müsabaka Talimatnamesi'nin 24. maddesinde düzenleniyor. Buna göre konuk kırmızı-siyahlı ekibe 3 puan silme cezası verilmesi, Göztepe'nin de dün akşamki karşılaşmada 3-0 hükmen galip ilan edilmesi gerekiyor. TFF Futbol Müsabaka Talimatı'nın 24. maddesinin A fıkrasında aynen şu ifade yer alıyor; başlamış bir müsabakayı terk eden takım hakkında hükmen mağlubiyet kararı verilmekle beraber ayrıca mevcut puanlarından galibiyet halinde verilen puan kadar puan silinir. Böyle durumlarda ilgili kulüp, hakemlerin masrafları ile diğer masrafları ve karşı takımın zararlarını karşılamak üzere TFF tarafından takdir edilen tazminatı ödemek zorundadır. Yazıyor.