Teknik direktör Metin Diyadin'in forvet ısrarı üzerine harekete geçen Sportif CEO Barış Güçlü, lacivert siyahlılarla yolları ayıran futbolcuyla yeniden görüşmelere başladı. Yeni transferlerden Benjamin Fuchs'tan sonra Nahir Besara'nın da yerli statüsünde oynayacak olmasıyla 1 yabancı hakkı daha doğan sarı kırmızılılar, 33 yaşındaki golcüyle anlaşma aşamasına geldi. Diyadin ise yaptığı açıklamada, "Forvete ihtiyacım var. Edinho'ya hayır diyemem" ifadesini kullandı.

Takımın son durumu hakkında bilgi veren tecrübeli çalıştırıcı, genç futbolcular Tuncay Kılıç (18) ve Salim İyik'in (17) kesin olarak 25 kişilik kadroda yer alacağını söyledi.

Hazırlık maçlarında Samtredia ve Samsunspor'u yendiklerini hatırlatan Diyadin, "İki maçı da kazanmak güven aşıladı, iyi yoldayız" yorumunu yaptı. Öte yandan golcü Emrah Metoğlu'nun sakatlanması teknik heyetin keyfini kaçırdı. İdmanda beline darbe alan oyuncunun durumunun ciddi olduğu açıklandı. 2 gündür antrenmana çıkamayan Emrah'ın, ligin ilk haftasındaki Elazığspor maçına yetişmesinin zor olduğu belirtildi.