Türkiye'de sezonun tamamlanmasından sonra yönetimle birlikte Fransa ve Çek Cumhuriyeti'nde daha önce belirlenen oyuncuları izlemeye giden teknik direktör Metin Diyadin, Fransız golcü Anthony Le Tallec ile Kongolu sol kanat oyuncusu Francis Litsingi'nin alınması için yönetime rapor verdi. Fransa 2'nci Ligi'nde Valenciennes takımında oynayan Tallec ve Çek Cumhuriyeti Lig'inde Teplice'de forma giyen Litsingi'nin menajerleri ile görüşmelerin başladığı, iki oyuncunun transferinde önemli mesafe katedildiği bildirildi.

LİVERPOOL'DA OYNADI

Göztepe'de İzleme Komitesi'nin yaklaşık 6 aydır takip ettiği 2 futbolcudan Tallec, altyapı kariyerine ülkesinin Le Havre kulübünde başladı. 2003-2004 sezonunda İngiliz devi Liverpool'a transfer olan 30 yaşındaki golcü, Kırmızılar'da 1.5 sezon top koşturduktan sonra Saint-Etienne, Sunderland, Sochaux, Le Mans ve Auxerre'de de oynadı.

Futbola Kongo'da Saint Michael takımında start veren 28 yaşındaki Litsingi ise Belçika'nın Ujpest takımına gelerek Avrupa'ya adımı attı. Ardından Macar ekibi Kecskemeti'ye giden deneyimli oyuncu 2012-2013 sezonunda bu yana Teplice formasını giyiyor.