Sözleşmesi gereği gelecek sezon kulüpten 900 bin TL garanti para alacak tecrübeli futbolcunun Başkan Mehmet Sepil ve yöneticilere, "1 yıl daha kulüple kontratım sürüyor. Buradan kazandığı parayı hiç bir kulüpten alamam. İster beni as kadroda tutarsınız, ister U21 takımına gönderirsiniz. Sözleşmemi feshedemem. Gider gençlere liderlik yaparım, paramı her türlü alırım" dediği öğrenildi. Giray'ın beklenmedik cevabıyla şoke olan yönetimin oyuncusuyla hiçbir şekilde anlaşma sağlayamadığı belirtildi.

Giray'ın 31'inci haftada Göztepe'nin 2-0 mağlup olduğu 1461 Trabzon deplasmanına giderek maç sonu bordo mavilerin soyunma odasına girdiği ve futbolcuları da tebrik ettiği ortaya çıkmıştı. Sarı kırmızılıların kafilesine dahil edilmeyen Giray'ın Göztepe tişörtü giyip karşılaşmayı kazanan 1461 Trabzonlu futbolcularla selfie çekilmesi de Başkan Sepil'i ve sarı kırmızılı taraftarın tepkisine sebep olmuştu.

EMRE VE CEMİL İMZALADI

Göztepe'de 31 Mayıs'ta sözleşmeleri sona erecek olan stoper Cemil ve orta saha Emre 1 yıllık daha sözleşme imzaladı. Sarı kırmızılılara 2014-15 sezonun devre arasında transfer olan 2 oyuncu, o dönem 2'nci Lig'de şampiyonluk yaşadı, bu sezon da takımda kaldı. Öte yandan Göztepe'nin dış transferde Manisaspor'un golcüsü Bahattin Köse ile de ilgilendiği öğrenildi.