Yıllardır menajerlerin yanlış yönlendirmesi yüzünden kulübün parasının sokağa atıldığına değinen deneyimli çalıştırıcı, hiçbir futbolcu temsilciyle çalışmayacağını söyledi. "Menajerler kulübün kapısından içeri giremez" ifadesini kullanan Metin Diyadin, "Ben asla bir oyuncuyu kasetten izleyerek ya da tavsiye üzerine transfer etmem. Takip etmediğimiz ve canlı seyretmediğimiz futbolcuları yanımda oturtmam" diye konuştu.

Yeni sezonda alacakları futbolcuların tümünden faydalanmak istediğini belirten Metin Diyadin, "Kulübede oturtmak için adam almam. Her oyuncunun ciddi maliyeti var. Transfer stratejimde kulübün bütçesi en belirleyici özellik olacak. Kimse Göztepe'nin parasını yiyemeyecek" dedi. Gönderilecek futbolcular konusuna da değinen Metin Diyadin, sözlerini şu şekilde tamamladı:

"Takım ve camia için en doğru karar neyse onu vereceğim. Benim için karakter, sahada duruş ve yeterlilik en önemli unsurlar. Ayrıca altyapıdan da genç isimleri A Takım'a kazandırmak başlıca planlarım arasında yer alıyor."

AVRUPA ÇIKARTMASI

Gelecek sezon oynayacağı PTT 1'inci Ligi'nde kadrosuna en az 5 yabancı futbolcu dahil etmeyi planlayan Göztepe, Avrupa'ya çıkarma yapmaya hazırlanıyor. Sarı kırmızılıların teknik ve oyuncu tarama ekibi Almanya, Fransa, Çek Cumhuriyeti ve Polonya liglerinde oyuncu izlemek için hafta sonu sefere çıkacak. Bazı yabancı futbolcuları bu 4 ülkeden seçmeyi planlayan sarı kırmızılıların, Belçika, Avusturya ve Hollanda'da ise gurbetçi takibine başladığı bildirildi.