Başkan Aziz Yıldırım ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğinde İstanbul Four Seasons Hotel'de gerçekleştilen lansman kokteyine Fenerbahçe camiasının önde gelen isimleri, Fenerbahçeli sporcular, iş, sanat ve spor dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Lansman gecesinde katılan davetlilere hitap eden Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın büyük alkışlar ve tezahüratlar ile yaptığı konuşmasının tamamı şu şekilde:

"SEVGİLİ FENERBAHÇELİLER, Sevgili Konuklar,

Değerli Basın ve Medya Temsilcileri,

Öncelikle bu önemli geceye göstermiş olduğunuz ilgi ve sağladığınız katılımdan dolayı sizlere teşekkürlerimi sunarım.

Ülkemiz zor günlerden geçiyor ve bu konudaki hassasiyetimiz en üst düzeyde. Ve belki de "Hedef 1 Milyon Üye" projemizin bu günlere denk gelmesi ayrı bir anlam taşıyor bizler için. "Fenerbahçe Türkiye'dir" sözümüzden hareketle yaşanılanlar ve yaşatılmaya çalışılanlar hiç de farklı değil. Bununla birlikte Ülkemiz ve Fenerbahçemiz için de yapılması gereken ise tek ve mutlak; birlik olmak ve birlikte hareket etmektir. Sosyal, siyasal ya da kişisel tüm farklılıklarımızı bir kenara bırakıp bize ait olana sahip çıkma zamanıdır. Zaman demokratik, bağımsız ve güçlü Fenerbahçe'yi dosta düşmana gösterme zamanıdır. Ve işte bu ruh, "Hedef 1 Milyon Üye" projesinin ruhu ve amacıdır. İşte bu yüzden bu gecenin bugün yapılması bizim açımızdan ayrı bir anlam ifade etmektedir. ŞİMDİ TAM ZAMANIDIR!

Sevgili Fenerbahçeliler...

Önemle bilmenizi isterim ki:

Bu proje bir kampanya değil, bir "aidiyet" projesidir...

Bu proje söz ve vaat projesi değil, söz hakkına sahip olma projesidir...

Ve en önemlisi bu proje "Fenerbahçeliyim" demek değil, "FENERBAHÇEYİM" diyebilmek projesidir...

Kısacası 1 Milyon Üye projesi bütün Fenerbahçelilerin yönetime ortak olduğu, çoğulcu demokrasi ile yönetilen bağımsız ve güçlü Fenerbahçe'nin kuruluş bildirgesi ve manifestosudur!

"HEDEF, ÇOĞULCU VE KATILIMCI DEMOKRATİK FENERBAHÇEDİR"

Çünkü Fenerbahçe artık ne 3 puanlık zaferlere, ne günlük derbi galibiyetlerine, ne de bol yıldızlı lokal şampiyonluklara sığdırılamayacak büyüklükte bir kulüp ve camia haline gelmiştir. Ve yönetim şekli de bu büyüklüğü taşıyacak ve bu büyüklüğe yakışacak nitelikte olmak zorundadır. Bu da ancak ve ancak Fenerbahçelilerin büyük ve geniş katılımıyla kulübünün geleceğinde söz sahibi olabileceği çoğulcu ve demokratik bir yönetim şekli ile hayata geçirilebilir. Fenerbahçe'nin bir dünya kulübü olması, etkin bir spor ve sosyal sorumluluk abidesi ve ülke çıkarlarına hizmet eden güçlü bir sivil toplum örgütü haline gelmesi için bu proje bir ihtiyaçtan öte zorunluluktur.

1 Milyon Üye projesinin hayata geçmesiyle birlikte bu kulübün gerçek sahibi olan Fenerbahçeliler yönetime ortak olacak, alınan her karara ve tasarrufa diğer kongre üyeleriyle birlikte imzalarını atacaklardır. Fenerbahçe'nin dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteren dernekleri bu proje sayesinde kulübün birer şubesi haline gelecek ve her şube temsilci üyeler vasıtasıyla doğrudan yönetsel, sportif ve mali her türlü tasarrufa müdahil olabileceklerdir. Seçim sistemimiz il ve ilçelerimizde kurulan şubelerimizden başlayacak, ülkenin her yerinden seçilecek delegeler Genel Kurulda oy kullanacak, en kısa zamanda 50.ooo'den fazla üye ile seçim yapabilecek duruma gelinecektir.

Böylece bu demokratik sistem çoğunluk demokrasisi değil çoğulcu demokrasinin en güzel örneği olacaktır ve artık Fenerbahçe, zengin ve ayrıcalıklı sınıfların hakimiyetindeki bir kulüp olmak yerine her sözünde Fenerbahçelilerin sesinin duyulacağı bir kulüp olacaktır. Fenerbahçe buna mecburdur zira bu konuda inandığımız gerçek tektir ki o da: "Halkın sesi Hakkın sesidir!

"HEDEF EKONOMİK YÖNDEN BAĞIMSIZ VE GÜÇLÜ BİR FENERBAHÇEDİR"

Bu projenin bir diğer hedefi şudur ki Fenerbahçe'nin yakın tarihi ve Fenerbahçe'ye yaşatılanlar hatırlandığında bu hedefin anlamı ve önemi çok daha açık bir şekilde anlaşılacaktır. Fenerbahçe camiası karakterli, güçlü ve yıkılmaz bir camiadır ve artık aslolan bu tavizsiz güçlü ve vakur duruşun sadece karakterimize değil tüm yazıtlarımıza ve gelecek nesillerimize kazınmasını sağlamaktır. Bunun olmazsa olmaz tek koşulu ise ekonomik açıdan güçlü ve bağımsız bir Fenerbahçe'nin yaratılması gerekliliğidir. Mustafa Kemal Atatürk'ün söylediği gibi "Ekonomik açıdan güçlü olamayan toplumlar asla bağımsız olamazlar". İşte bu nedenle 1 Milyon Üye projesinin bir diğer amacı ve ruhu da budur. Kaldı ki bu projenin hayata geçirilme aşamaları adım adım düşünülerek tasarlanmış, projenin ruhu ilk izlerini devrim niteliğindeki yeni tüzüğümüzle hissettirmiştir.

Bununla birlikte unutulmaması ve gözden kaçırılmaması gereken bir diğer husus da, Fenerbahçe'nin etkileyici büyümesidir. 1998'den bu yana kongre üye sayımız, 6300'lerden 20 binlere, çalışan sayımız 100'lerden 900'lere ulaşmıştır. Farklı alanlarda faaliyet gösteren 9 spor branşımız ile birlikte, aktif sporcu sayımız 1998'de 400'lerdeyken bugün itibarıyla 2000'in üzerine çıkmıştır. Ve bütçemiz ise 20 milyon dolardan tüm yaşatılanlara rağmen 250 milyon doların üzerindedir. Bununla birlikte Fenerbahçe olarak Kulübümüz için mükemmeliyeti arayan bizlere düşen yegane görev bu rakamlarla yetinmeyip ekonomik olarak güçlü Fenerbahçe'nin temellerini bir an evvel atabilmek için bu projeyi hayata geçirmek olacaktır.

Bu tarihi projenin gerçekleşmesi halinde yılda 50 Milyon Türk Lirası sadece aidat geliri elde edilecek ve bu gelirlerle Amatör Branşlarımız ve spor okullarımız, sadece Kulübümüze değil, Türk Sporuna da artı değer katacaklardır. Kaldı ki Türkiye'nin dört bir yanına kurulan şubelerimizle artık Fenerbahçe'ye üye olan herkes sosyal imkanları olan spor alanlı ve havuzlu bu tesislerimizden sınırsız oranda faydalanacaktır. Bununla birlikte her ilimizden üyelerimize indirimler, fırsatlar ve avantajlar sunan yeni bir kart dünyası oluşturulacak ve bu kart dünyası ile Türkiye'nin en büyük sosyal fayda ve aidiyet projesi gerçekleştirilecektir.

Bu yüzden, kazandığımız değil kaybettiğimiz gün üye olmayı düşünmeli, "Karşılığında ne alırız?" yerine "Daha fazla ne yapabiliriz?" sorusunu hatırlamalı ve bu projeyi mevcut başkan ve yönetimlerle değil Fenerbahçe ile kaim kılmalıyız. Milyonlarda büyümeli ama milyonlarda bir olmalıyız. Çünkü unutmayalım ki bu projede ki amaç:

Fenerbahçemizi endüstriyel futbolun yozlaşmış açmazlarından, ulusal ve uluslararası futbol Baronlarının kemikleşmiş kartellerinden korumak ve Fenerbahçe'yi kendine ait tüm kararları kendisinin alabildiği, devletine yük olmadan uluslararası büyük bir marka haline getirmektir.

Bu projenin hayata geçirilmesi halinde:

Fenerbahçe Stadı'nın ve sporcularımızın emeği ile ıslatılan "Çubuklu" formada Fenerbahçe ve Türkiye Cumhuriyeti adı ve armasından başka hiçbir isim ve armanın olmamasını,

Ve en önemlisi, hiçbir paranın satın alamayacağı Fenerbahçe adının önüne ya da ardına başka bir isim konulmamasını da sağlayacağımız unutulmamalıdır...

Kısacası "Bizi onlar değil bizi biz yönetiriz" diyen her Fenerbahçelinin amacı bu olmalıdır.

Ve işte bu yüzden, şimdi demokratik, güçlü ve ekonomik açıdan bağımsız Fenerbahçe'nin yarınlarını imzalamak zamanıdır.

Şimdi Birken 1 Milyon, 1 Milyonken Bir Olmak" zamanıdır.

Şimdi, ilk ve son aşkımıza, eylem gerektiren sevdamıza sahip çıkma zamanıdır.

"İŞTE ŞİMDİ TAM ZAMANIDIR"

Hepinize saygı ve sevgilerimi sunar, geldiğiniz için sizlere tekrar teşekkür ederim. Bu projenin hem Fenerbahçemize Türk sporuna ve Fenerbahçe'ye hayırlı olmasını diliyorum. İyi ki Fenerbahçeliyiz. Yaşasın Fenerbahçe."