Kayseri'de 4-9 Ocak 2012 arasında düzenlenen Yıldız Bayanlar Türkiye Boks Şampiyonası'nda 70 kiloda birinci olan İzmirli Çalışkan, milli takıma seçilip Avrupa şampiyonasına katılmaya hak kazandı. Boksa iki ay önce başlayan ve bu kısa sürede önce İzmir, sonra da Türkiye şampiyonluğu elde eden 16 yaşındaki sporcu, hedeflerine daha rahat ulaşabilmesi için kendisine destek verilmesi gerektiğini söyledi.

Sema Çalışkan, ekonomik yetersizlikten dolayı Türkiye şampiyonasına güçlükle gidebildiğini belirterek, "Kayseri'ye antrenörümün ekonomik desteğiyle gidebildim. Avrupa ve dünya şampiyonluklarını ülkeme kazandıracağıma inanıyorum. Bu başarılara ulaşabilmek için sponsor desteğine ihtiyacım var." dedi.

Çalışkan'ın, iki defa Avrupa ve altı defa Türkiye şampiyonu olan antrenörü milli boksör Melihşah Sarıca ise Sema'nın iki ayda inanılmazı başararak Türkiye şampiyonu olduğunu, sayısız Avrupa ve dünya şampiyonlukları da elde edebileceğini ancak sponsor desteğinin şart olduğunu ifade etti. Sema Çalışkan'ın devam ettiği Balçova Salih Dede Lisesi Müdürü Mehmet Öztürk de bu yetenekli sporcuya kişi, kurum ve kuruluşların sponsor olarak sahip çıkması gerektiğini vurguladı.