Hollanda'nın Oldenzaal kentindeki Vondersweijde Stadın'da oynanacak müsabaka saat 18.30'da başlayacak. Kritik randevu öncesi mavi beyazlılarda eksik bulunmazken, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş gruptan çıkacaklarına inandığını söyledi. Pekdaş, "Avrupa'da hızla gelişen kadın futbolu ülkemizde henüz emekleme çağında. Futbolcularımız ve teknik heyetimiz, aradaki bu farkın yarattığı dezavantajları kaldırmak için özveriyle çalıştı. Bu sezon ülkemizi 4'üncü kez Şampiyonlar Ligi'nde temsil ediyoruz. Her sene kendimizi geliştirerek Avrupa'da Türk futbolunun gücünü ve kalitesini gösteriyoruz. Ben tüm takıma teşekkür ediyor, hepsiyle gurur duyuyorum" dedi.

"Kadınlar olmadan demokrasi olmaz" diyen Sema Pekdaş, "Kadınlar futbolda da, sokakta da, tarlada da, mecliste de var. Bizler her alanda kadınların varlığını çoğaltarak ve güçlendirerek demokrasiyi getireceğimizi biliyoruz. Bu anlamda Konak Belediyespor kadın futbol takımına sonuna kadar güveniyor ve kızlarımıza her zaman destek veriyoruz"dedi.

Teknik Direktör Ali Alanç da Hibernians'ı yenip turnuvaya galibiyetle başylamak istediklerini söyledi. Grubu lider bitiren takımın son 32 turuna kalacağını hatırlatan Alanç, "Hibernians'ın ardından 25 Ağustos'ta Macaristan ekibi Frencvaros, 28 Ağustos'ta da ev sahibi Hollanda'nın Twente takımı ile oynayacağız. Hedefimiz 3 maçtan 7 puan alarak liderliği garantilemek. Kızlarımıza güveniyoruz. Ülkemizi ve İzmir'i Avrupa'da en iyi şekilde temsil edeceğiz" dedi.