İzmirliler, maçta yaşananlara sosyal medyada büyük tepki gösterdiler. Karşıyakalılar'ın yoğunlukta olduğu destek mesajlarında birlik ve beraberlik söylemlerine yer verildiği gözlendi. Karşıyakalı taraftarlar, ezeli rakiplerine geçmiş olsun dileklerini iletirken, "Söz konusu vatansa biz kardeşiz... Vatan için Karşıyaka forması giyer, Göztepe atkısı takarım... Ülke için Karşıyaka-Göztepe ayrımı olmaz... İstiklal Marşı'nda ayağa kalkan Göztepeliler'i tebrik ediyoruz... Fanatik Karşıyakalıyım ama Göztepe'nin marşımız sırasındaki duruşunu tebrik ediyorum" gibi ifadeler kullanıldı.

Göztepe ile yıllardır arası gergin olan Altay'ın taraftarları da sarı kırmızılılara destek veren açıklamalarda bulundu. Altaylılar, "2001'de Diyarbakır'da bize uygulanan saha terörü, 2014'te Göztepe'ye yapıldı... Göztepe'ye yapılanlara göz yumamayız... Diyarbakırspor-Altay, Cizrespor-Göztepe maçlarında haklarımız yendi. Diyarbakır'da biz, Cizre'de Göztepe kurban edildi" iddiasında bulundular.

Bucaspor, Altınordu, Aydınspor ve Bursasporlu taraftarlar da Göztepe'ye geçmiş olsun mesajları iletti. Göztepeliler ise tüm rakip takımlara teşekkür ederek, "Bize destek veren kardeşlerimize minnetarız" açıklamasını yaptı.

SUÇ CİZRESPOR'UN DEĞİL FEDERASYONUN

Cizre'de yaşanan olaylar konusunda Futbol Federasyonu'na ateş püsküren Göztepeli taraftarlar, "Cizre'nin suçu yok. Bunların olacağı belliydi. Federasyon hangi zihniyetle bu maçı bu sahada oynatır. Maçın sonunda sahaya binlerce Cizreli girdi. Göztepe kazansaydı, futbolcuları kim koruyacaktı? Gruplara kalan Cizrespor, İstanbul takımlarıyla eşleşirse, acaba federasyon Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ı oraya gönderecek mi?" ifadelerini kullandı.

Göztepeli oyuncular, maç sırasında büyük tedirginlik yaşarken teknik direktör Metin Diyadin'in de karşılaşma için federasyona tepki gösterdiği öğrenildi. Diyadin'in, "Bizim işimiz sadece futbol oynamak. Ancak Cizre Stadı'nda bu pek mümkün olmadı. Federasyonun daha dikkatli olması gerekir" dediği öğrenildi.

Sarı kırmızılı yöneticiler ise federasyonunun belirlediği statta oynadıklarını belirttiler, "Biz talimatlara uyduk. Ancak buralara gelecek rakip takımların işi hiç kolay değil. Mutlaka önlemler alınmalı" görüşünü savundular.