2012 Londra Olimpiyatları'na 9 sporcu göndermeyi garantileyen, 29 branş ve 5 binin üzerindeki sporcusuyla Türkiye'nin en büyük spor kulüplerinden biri olan İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, 2012'nin ilk yarısında uluslararası arenada fırtına gibi esti. Avrupa Şampiyonası, World Cup ve Grand Prix gibi şampiyonalarda kürsüden inmeyen İzmirli sporcular, altı aylık dönemde 3 altın, 2 gümüş ve 6 bronz madalya aldı; İzmir'in haklı gururu oldu.

İzmir Büyükşehir Belediyesporlu halterci İbrahim Arat, Antalya'daki Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalyaya ulaşıp 2012 Londra Olimpiyatları vizesi aldı. Arat'ın hemen ardından Amsterdam'daki Avrupa Şampiyonası'nda ok atan Yağız Yılmaz-Begül Löklüoğlu ikilisi, Okçuluk Milli Takımı'nı temsil ettikleri organizasyonda bronz madalyaya ulaştılar. Begül Löklüoğlu, ABD'de Ogden'deki World Cup'ı da 3. bitirerek 2012 Londra Olimpiyatları'na katılmaya hak kazandı.

Bayan bilek güreşinin iddialı ismi Sevcan Başaran, Polonya'daki Masterlar Avrupa Şampiyonası'nda sağ kolda gümüş, solda bronz madalya kazanırken, kulübün güreş şubesi de müthiş bir dönem geçirdi. Ahmet Taçyıldız, Rusya'daki World Cup'ta 96 kg'da birinciliği aldı, Şaban Karataş, Akdeniz Şampiyonası'nda altın madalyaya uzandı. Bayan güreşçi Bediha Gün, Akdeniz Kupası'nda ikinci olmayı başardı. Judocular Kudret Eğilmez ile Hasan Yılmaz Bakü'deki Grand Prix’de bronz madalya, tekvandocu Mazlum Şimşek ise A-Class Turnuvası'nda altın kazandı.