Daha önce kendi ismiyle anılan 2 hareketle cimnastik literatürüne girmeyi başaran Arıcan, yeni hareketini de başarıyla tamamlayarak dünyada 3 harekete sahip ilk sporcu ünvanını aldı. Bu spora 10 yaşında başlayan 21 yaşındaki Ferhat, aynı zamanda dünya şampiyonalarında finallere kalan ilk Türk cimnastikçisi de oldu.

Paralel ve atlama masasında yaptığı serilere yenisini eklemek için bir süredir hazırlanan Ferhat, 45'inci Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası'nda Türkiye'ye büyük gurur yaşattı. Uluslararası Cimnastik Komitesi, Ferhat'ın şampiyonada yaptığı öne çift bükük salto ve yarım burgudan oluşan serinin, paralel aletinde en zor hareketlerin bulunduğu ve sadece 5 hareketin yer aldığı "G" grubunda yer almasına karar verdi.

Ferhat, şampiyonada 84 bin 865 puan toplayarak finallere adını yazdıran ilk sporcumuz oldu. Hollanda'da 2010 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 208 puanla 43'üncü sırada kalan Milli Takım, İzmirli cimnastikçinin katkısıyla 327 puan elde ededek 25'inci sıraya tırmandı, takım halinde olimpiyatlara katılma fırsatını kıl payıyla kaçırdı. Dünyada en iyi 12 artistik cimnastikçi arasında gösterilen Ferhat, "Ülkeme yaşattığım gurur için çok mutluyum. Soyadım ölümsüzleşti. Artık cimnastikte uluslararası başarının imkansız olmadığını gösterdim" dedi.