Mehmet Akif Çakmak- Doğma büyüme İzmirli olan ve Foça Yelken İhtisas Kulübü'nde yetişen Deniz ve Ateş Çınar kardeşler, 27 Temmuz- 12 Ağustos 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Londra Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek. Pekin 2008 Olimpiyat Oyunları'nda  da ülkemizi temsil eden ve tecrübe kazanan iki kardeşin amacı Londra'dan madalya ile dönmek. Halen Londra'da antremanlarını sürdüren iki kardeş, gereken desteğin verilmesi halinde İzmir'den birçok olimpik sporcunun çıkabileceğini ifade etti.

Yelkene ailemizin yönlendirmesi ile başladık


Ailelerin, yakın dostların İzmir'de yaşadığını ve fırsat buldukça İzmir'e geldikleri söyleyen Deniz ve Ateş Çınar, "İzmir her zaman kalbimizde. Yelken sporuna başlamamızda İzmir'in ve Foça'nın etkisi büyük. Foça'da çocuklar doğdukları gibi denize atlarlar, yüzme bilmeyen ve balık tutmayan çocuk yoktur. İzmirliler olarak denize aşık insanlarız. Yelken sporuna ailemizin yönlendirmesi ile başladık. Birlikte yarışmadan önce 10 yıl boyunca bireysel olarak yarıştık. Daha sonra ekip olmaya karar verdik. İki kardeş olarak yarışmanın hem avantajları hemde dezavantajları var ama her zaman artıları daha fazla" diye konuştular.

İzmir birçok olimpik sporcu çıkarabilir

İzmir'in kalplerinde olduğunu ve İstanbul'daki imkanların İzmir'de bulunmadığını ifade eden Deniz ve Ateş Çınar kardeşler, "İzmir'de yelken sporuna ilgi Türkiye ortalamasının çok üzerinde. Önemli olan altyapı desteğinin verilmesi. İstanbul'da imkanlar çok fazla. Biz biliyoruz ki İzmir'de çok yetenekli gençler var ve sayısı fazla. İhtiyaçları olan bu alana yönlendirilmek ve sponsor desteğinin verilmesi. Gereken destek verilirse İzmir birçok olimpik sporcu çıkarabilir ve İzmirli bir yelkenciden madalya gelebilir" şeklinde konuştular.  

Londra'da hedef madalya

Şu an Londra'da antremanlarını sürdüren ve Türkiye'yi 470 sınıfında temsil edecek iki kardeş, en büyük amaçlarının 2000 Sydney Olimpiyatları'nda Enver Adakan'ın Finn sınıfında aldığı 8'inciliği geliştirmek olduğunu söyledi. 2012 Londra Olimpiyatları'ndaki beklentilerinden söz eden Deniz ve Ateş Çınar, "2008 Pekin Olimpiyatları'nda heyecanımıza ve tecrübesizliğimize yenildik. Türkiye'nin şu ana kadar elde ettiği en iyi derece olan 8'inciliği geliştirmek istiyoruz. Öncelikli hedefimiz ilk 10'un yer alacağı ve son gün yapılan madalya yarışında yer almak" diyerek Londra Olimpiyatları'ndan madalya ile dönmek istediklerini ifade ettiler.