Yeni sezon hazırlıklarına bugün başlayacak olan Bucaspor'da Teknik Direktör Sait Karafırtınalar, "Oyun felsefemize uygun, 4  transfer daha yapmamız gerekiyor" dedi. Karafırtınalar, yabancı oyuncu transfer etmeyi düşünmediklerini, ancak bir Nijeryalı oyuncu hakkında araştırma yaptıklarını ifade etti.
Karafırtınalar, yeni sezon hazırlıklarına kendi tesislerinde başlayacaklarını, daha sonra 10 Temmuz'da Nevşehir ve 23 Temmuz'da da Bolu Gerede'de kamp yapacaklarını söyledi.
Gerede kampının 3 Ağustos'a kadar devam edeceğini kaydeden Karafırtınalar, daha sonra İzmir'e döneceklerini ve hazırlıklarına burada devam edeceklerini belirtti.

Kadro 25 kişiden oluşacak
Karafırtınalar, hazırlık döneminde denenmeye gelecek oyuncularla birlikte toplam 30 kişilik kadroyla çalışacaklarını ifade ederek, şunları kaydetti:
"Bu çalışmalar sonucunda 3 kaleci ve 22 oyuncudan oluşan 25 kişilik bir kadro oluşturacağız. Oyun felsefemize uygun, 4 nokta transfer daha yapmamız gerekiyor. Maçların başlamasına henüz iki aylık bir süreç var. Bir stoper, bir ön libero, iki tane forvet hattına transfer yapmayı düşünüyoruz. Yabancı oyuncu transfer etmeyi düşünmüyoruz, ama Nijeryalı bir oyuncu hakkında biraz araştırma yaptık. Geçen sene kanatta oynamasına rağmen 12 gol atmış. Yaratıcı bir oyuncu ve oyun sistemimize uygun. Yönetim kuruluna sunacağız. Eğer kabul edilirse, bu oyuncuyu tercih edebiliriz."

Yeni sezon için ilk çalışmalarını yarın saat 17.30'da yapacaklarını belirten Karafırtınalar, çoğunluğu yabancı statüsünde olan, tavsiye edilen oyuncuların, A takımdan ayrı olarak çalışacağını, bu oyunculardan beğenilen olması halinde sözleşme imzalanabileceğini sözlerine ekledi.