Karşıyaka, şampiyonluk hayalleri kurarken yaklaşık 35 milyon TL borç yükü ile kendisini 2'nci Lig'de buldu. 13 yıldır yer aldığı PTT 1'inci Lig'in en kıdemli takımı olan ve her sezon Süper Lig umuduyla yola çıkıp borç üstüne borç katan Karşıyaka'da geçen yıl bu dönemlerde İstanbullu iş adamı Erdal Acar, "Tüm borçları ödeyip Karşıyaka'yı Süper Lig'e taşıyacağım" vaadiyle ortaya çıktı. Kongrede Ali Erten'i destekleyen Acar, kulübe 10 milyon TL karşılıksız kaynak aktarıp, 5 milyon TL'lik borçtan kaynaklanan transfer yasağının kalkmasını sağlasa da açıklamaları ve transfere müdahil olması ipleri gerdi.

Erdal Acar'la yönetim arasındaki köprüler ligin başlayacağı ilk haftada atılırken, taraftarların İstanbullu iş adamından yana tavır alması, 17 milyon TL harcayıp 21 transfer yapılarak kurulan takımın lige çok kötü başlaması, kulübü daha büyük bir kaosun içine itti. Futbol Şubesi'de bir dönem Erdal Acar'a devredildi. Kasım ayında yönetim içinde yaşanan, karşılıksız kaynakların hesabını verme tartışması beraberinde istifaları getirdi.

Yönetim olağanüstü kongreye giderken takım da ligin dibine demirledi. Başkan Fatih Diniz'in devre arasında 3 milyon TL'nin üzerinde kaynak yaratıp transfer yasağını kaldırırken takıma 15 takviye daha yapma çabası da yetersiz kaldı. Fatih Diniz yönetimi olağanüstü kongre kararı alırken, bir sezon içinde yaklaşık 30 milyon TL maliyetle 36 futbolcu transfer edip rekor kıran Karşıyaka 2'nci Lig'e yelken açtı.

5 ANTRENÖR FAYDA ETMEDİ

Karşıyaka, bu sezon toplam 36 transfer yapıp, 5 farklı teknik direktörle çalışarak rekor kırdı ancak bu teknik adamların hiçbiri çift haneli puanlara alaşamadı. Sezon başında yönetim ve Erdal Acar'ın 1 milyon TL yıllık ücretle anlaştığı Cüneyt Dumlupınar, 21 transfer yaptırdı, 6 maçta 5 puan alınca ayrıldı.

Cüneyt Dumlupınar'dan sonra takımın başına getirilen Kemal Özdeş'da 9 maçta 8 puan toplayınca veda etti. Geçiş döneminde göreve gelen Hüseyin Hamamcı'yla çıkılan 2 maçta puan alınamadı.

Başkan Fatih Diniz döneminde, geçen sezon tartışmalı bir şekilde Karşıyaka'dan ayrılıp Antalyaspor'a dümen kıran Yusuf Şimşek'le yeniden anlaşılması tepki topladı. 15 transfer yaptıran Şimşek, 8 maçta 6 puan alabildi. Son haftalarda ateşten gömleği giyen Soner Tolungüç'le 7 maçta 8 puan toplansa da Karşıyaka, kümede kalamadı. Yeşil kırmızılılardan ayrılan hiçbir teknik adam yeniden kulüp bulamadı.

BİR DARBE DE MAKUKULU'DAN

Karşıyaka'nın 2'nci Lig'e düşmesiyle önüne çıkan karanlık tabloya Makukula da eklendi. 2012-13 sezonunun ilk yarısında yeşil kırmızılı formayı giyen Portekizli futbolcu, kulübe ihtar çekerek 30 bin Euro kesinleşmiş alacağının 22 Mayıs'a kadar ödenmediği takdirde Karşıyaka'yı FIFA Disiplin Komitesi'ne şikayet edeceğini bildirdi. Zaten hacizli olan gelirleri 2'nci Lig'de yaklaşık 5'te 1 oranında azalacak Karşıyaka'nın önümüzdeki sezon başında da transfer yasaklısı durumuna düşebileceği bildirildi. Mevcut kadrodan Can ve Mustafa Aşan ile altyapıdan gelen gençler dışındaki tüm futbolcuların 31 Mayıs'ta serbest kalacağı Karşıyaka'yı 2'nci Lig'de de zorlu günler beklediği öne sürüldü.

ATİLLA GÜNEŞ'İN KÖTÜ TALİHİ

Karşıyaka Sportif Menajeri Atilla Güneş, 20 yıl arayla hem futbolcu hem de idareci olarak düşme acısı yaşadı. 1995-96 sezonunda o dönemki adı 1'inci Ligi olan Süper Lig'den düşen kadroda futbolcu olarak yer alan Atilla Güneş, geçtiğimiz haftalarda sportif menajer olarak döndüğü kulüpte tekrar aynı kaderden kurtulamadı. Taraftarların "Büyük Kaptan" lakabını taktığı Atilla Güneş, 2008-09'da Kasımpaşa'yla play off finali oynayan takımda da forma giymişti.